Mariska’s fusilli stroganof

Mariska’s fusilli stroganof
Geschikt voor 2 volwassenen

Tip: Veel mensen hebben moeite met het doseren van pasta. 100 gram (droge pasta) per persoon is voldoende. Bent u een grote eter (en verbrandt u het ook)? Probeer dan eens 125 gram per persoon.
Tip: Reken op circa 200 gr groenten per volwassene. Meer is een goede gewoonte! 🙂
Tip: Zet echter zoveel mogelijk in op het gebruik van uitsluitend verse ingrediënten. Als de ui, paprika en champignons zijn gefruit, en de champignons zacht zijn, voeg dan een scheutje wodka, knoflook, een bouillonblokje, tomatenpuree en wat kook room toe en laat het indikken.
Tip: paprika is in het seizoen (mei-oktober) spotgoedkoop! Ook paprika laat zich goed invriezen. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten. Droog de paprika’s. Snijd ze in blokjes of reepjes en vries direct in. (Blancheren is niet nodig)

Ingrediënten
250 gr fusilli
200 gr. kipfilet
1 rode paprika (circa 150 gr)
1 ui
500 ml kraanwater
1 bakje (250 gr) champignons
1 doosjes macaronisaus Stroganoff van Honig

Bereiding:

Borstel of wrijf de champignons schoon en snijd ze fijn. Pel en snipper de ui fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Kook de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking.

Doe een beetje boter in een pan en bak hierin de kipfilets, de fijngesneden ui, paprika en champignons. Als alles gaar is 500 ml. water en de inhoud van het zakje mix erbij. Goed roeren en in laten dikken (of gebruik de tip voor verse stroganoff saus). Giet de saus over de fusilli en goed doorroeren.

Mariska over haar gerecht: meestal koop ik de kipfilet in de aanbieding. Dan snijd ik het in blokjes of reepjes en vries het per portie in. Altijd handig om in dure tijden op voorraad te hebben. Eet smakelijk!

5 gedachten over “Mariska’s fusilli stroganof

  1. In de ingrediëntenlijst staat kipfilet, maar in de bereiding wordt die niet gebruikt. Wat moet ermee gedaan worden? Koken, bakken, braden?
    In blokjes of in zijn geheel?

    • Ha Pierke, goed opgemerkt, het was inderdaad weggevallen. Intussen is de bereiding aangevuld. Dank voor het melden van de omissie en eet smakelijk! groetjes, Merlien

    • Hallo Nanne, heb je daar ook een tip bij t.a.v. de bereiding? groetjes, Merlien Welzijn (initiatiefnemer Bijstandsgerechten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *