Marja’s preischotel

Marja’s preischotel
Geschikt voor 5 personenmarja's preischotel
Smaakmakers: nootmuskaat, peper, zout, paprika poeder.

200 gram (Turkse slager of aanbieding) gehakt
5 plakjes ontbijtspek
een handje broodkruimels
200 ml (lang houdbare) melk
2 kleine eetlepels bloem
2 eetlepels boter
kilo prei
kilo aardappelen
100 gram zelf geraspte kaas
Bereiding:Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af als de kooktijd verstreken is en pureer met 50 ml melk en een klontje boter. Maak het gehakt aan met de broodkruimels, peper, zout en paprikapoeder. Bak ze snel korrelig voeg de prei toe en schep om tot het net gaar is.
Maak bechamelsaus met twee 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels boter. Eerst garen. Voeg dan 150 ml melk toe. Roer tot het een mooie, egale saus wordt. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Voeg nu de helft van de geraspte kaas toe en laat het smelten.
Vul een ovenschotel  met de aardappelpuree, het preimengsel en giet als laatste de bechamelsaus eroverheen. Strooi nu de andere helft van de geraspte kaas eroverheen en leg als laatste de plakjes spek erop. Even onder de gril tot het mooi bruin is en de spek wat uitgebakken is.
Marja over haar gerecht: het is de favoriete schotel van onze jongens die het huis al uit zijn. Als ze blijven eten willen ze dit het liefst eten.

11 gedachten over “Marja’s preischotel

  1. hoi ik vroeg me af wat je bedoelt met grillen.
    moet de ovenschaal in de oven? zo ja, op hoeveel graden?
    en zo nee, wat dan? je kan het met een ovenschaal niet in een pan doen, en ook niet op de bbq leggen toch? hahaha

  2. Het is echt een goed recept! Super makkelijk ook. Alleen ik raad het wel sterk aan om nog lekker wat spekjes door het preimengsel te mengen. Nee, het is niet goedkoop en nee het is niet gezond, maar dat maakt het wel veel lekkerder denk ik. Ik vond zelf namelijk dat het wel iets meer smaak kon gebruiken.
    Maar nogmaals, ondanks dit detail, heel goed recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *