Marloes’ haantje de voorste

Marloes’ haantje de voorste
geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: knoflook, 2 eetl. tijm, 1 eetl. mosterd

Tip: Paprika’s kun je invriezen!

Tip: snijd de andere helft van de groenten ook en vries ze in. Een zakje soepgroenten uit de vriezer is altijd handig!

Ingrediënten
1 haantje of kip uit het vriesvak
1 wortel
1/2 prei
1/2 paprika
1,5 kilo aardappelen
1 pot (680 gr) rode kool

Bereiding:

Was en snijd de wortel, prei en paprika (uw eigen soepgroenten mix) zeer fijn. Pel en snipper de ui. Laat het haantje / de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smeer de kip in met zout, peper, mosterd en tijm. Vul de holte van de kip met de ui, knoflook en soepgroenten.

Verhit olie in een braadpan en bak de kip in 8 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur uit. Draai de kip met de borst naar beneden. Zet de pan ca. 75 minuten in het midden van de oven. Bedruip het haantje / de kip elke 20 minuten met het bakvet. Draai na ca. 60 minuten om. Controleer regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven en laat 15 minuten rusten in de pan met de deksel erop.

Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking. Warm de rode kool op in een pannetje.

Marloes over haar gerecht: de kruidenmix Roos en Marie van de Xenos smaakt hier ook heerlijk bij. Als je het gebruikt, dan wrijf je het haantje of de kip ermee in, samen met zout, peper, mosterd. De tijm kun je dan eventueel weglaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *