Kekke kippenlevertjes

Kekke kippenlevertjes
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

kekke kippenlevertjes

Ingrediënten en kosten:

Smaakmakers: zout, nootmuskaat, gedroogde snijselderij

Tip: was (orgaan)vlees altijd met een scheutje azijn. Het vlees wordt er lekker mals van.

Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH)

Tip: gebruik dit gerecht om uw kliekjesgroenten op te maken. U kunt er 2-3 minuten voor het einde van de kooktijd werkelijk alle soorten groenten wel bij doen. Indien u restjes groenten in de koelkast heeft, dan kunt u ze even blancheren en ook 5-7 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.

  • 400 gram kippenlevertjes € 2,00
  • 1 rode paprika € 0,33
  • 1 grote ui € 0,40
  • 420 gram witte rijst € 0,40
  • Totaal € 3,13

Bereidingswijze en tijd:

  • 17.10 verwijder zwarte puntjes en witte draadjes uit de kippenlevertjes
  • 17.15 was de kippenlevertjes met een scheutje azijn
  • 17.20 leg de kippenlevertjes op een droge theedoek en kruid ze met zout en nootmuskaat
  • 17.21 Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in lange repen
  • 17.25 Pel de ui en snijd het in ringen
  • 17.30 kook de rijst volgens de verpakking
  • 17.35 doe olie in een koekenpan
  • 17.37 bak de kippenlevertjes aan alle kanten bruin (regelmatig keren, op matig vuur)
  • 17.47 Voeg de ui toe en bak het geheel op hoog vuur tot de uiringen glazig zijn
  • 17.50 Leg de paprika repen op het mengsel en zet het vuur laag
  • 17.55 Voeg vlak voor opdienen de gedroogde snijselderij toe
  • 18.00 Eet smakelijk!

Één reactie op “Kekke kippenlevertjes

  1. Mijn Tip…..koop bij de islamitische slager kippelevertjes bij mijn slager kost kippelevers 1 kilo voor 2,79 . kan je nog een mooi gerechtje maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *