Kekke kippenlevertjes
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Ingrediënten en kosten:
Smaakmakers: zout, nootmuskaat, gedroogde snijselderij
Tip: was (orgaan)vlees altijd met een scheutje azijn. Het vlees wordt er lekker mals van.
Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH)
Tip: gebruik dit gerecht om uw kliekjesgroenten op te maken. U kunt er 2-3 minuten voor het einde van de kooktijd werkelijk alle soorten groenten wel bij doen. Indien u restjes groenten in de koelkast heeft, dan kunt u ze even blancheren en ook 5-7 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.
- 400 gram kippenlevertjes € 2,00
- 1 rode paprika € 0,33
- 1 grote ui € 0,40
- 420 gram witte rijst € 0,40
- Totaal € 3,13
Bereidingswijze en tijd:
- 17.10 verwijder zwarte puntjes en witte draadjes uit de kippenlevertjes
- 17.15 was de kippenlevertjes met een scheutje azijn
- 17.20 leg de kippenlevertjes op een droge theedoek en kruid ze met zout en nootmuskaat
- 17.21 Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in lange repen
- 17.25 Pel de ui en snijd het in ringen
- 17.30 kook de rijst volgens de verpakking
- 17.35 doe olie in een koekenpan
- 17.37 bak de kippenlevertjes aan alle kanten bruin (regelmatig keren, op matig vuur)
- 17.47 Voeg de ui toe en bak het geheel op hoog vuur tot de uiringen glazig zijn
- 17.50 Leg de paprika repen op het mengsel en zet het vuur laag
- 17.55 Voeg vlak voor opdienen de gedroogde snijselderij toe
- 18.00 Eet smakelijk!
Mijn Tip…..koop bij de islamitische slager kippelevertjes bij mijn slager kost kippelevers 1 kilo voor 2,79 . kan je nog een mooi gerechtje maken.