Kekke kippenlevertjes

Kekke kippenlevertjes
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

kekke kippenlevertjes

Ingrediënten en kosten:

Smaakmakers: zout, nootmuskaat, gedroogde snijselderij

Tip: was (orgaan)vlees altijd met een scheutje azijn. Het vlees wordt er lekker mals van.

Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH)

Tip: gebruik dit gerecht om uw kliekjesgroenten op te maken. U kunt er 2-3 minuten voor het einde van de kooktijd werkelijk alle soorten groenten wel bij doen. Indien u restjes groenten in de koelkast heeft, dan kunt u ze even blancheren en ook 5-7 minuten voor het einde van de kooktijd toevoegen.

Ingrediënten:

  • 400 gram kippenlevertjes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 420 gram witte rijst

Bereiding

  • Verwijder zwarte puntjes en witte draadjes uit de kippenlevertjes
  • Was de kippenlevertjes met een scheutje azijn
  • Leg de kippenlevertjes op een droge theedoek en kruid ze met zout en nootmuskaat
  • Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in lange repen
  • Pel de ui en snijd het in ringen
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Doe olie in een koekenpan
  • Bak de kippenlevertjes aan alle kanten bruin (regelmatig keren, op matig vuur)
  • Voeg de ui toe en bak het geheel op hoog vuur tot de ui ringen glazig zijn
  • Leg de paprika repen op het mengsel en zet het vuur laag
  • Voeg vlak voor opdienen de gedroogde snijselderij toe
  • Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Kekke kippenlevertjes

  1. Mijn Tip…..koop bij de islamitische slager kippelevertjes bij mijn slager kost kippelevers 1 kilo voor 2,79 . kan je nog een mooi gerechtje maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *