Mireilles aubergine-courgetteschotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: zout, peper, 2 teentjes knoflook
Tip: met dit gerecht eet u goedkoop en gezond circa 700 gr (!) groente
Ingrediënten
1 grote, of 2 kleine aubergines (circa 250 gr)
1 grote, of 2 kleine courgettes (circa 450 gr)
1 ui
250 gr spekreepjes
420 gr rijst
1 blikje tomatenpuree (70 gr
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was en snijd de aubergine en courgette in blokjes. Bak de spekreepjes met knoflook en ui. Wanneer de ui glazig ziet, voeg de aubergine en courgette toe. Schep goed om. Voeg nu de tomatenpuree toe, zout en peper. Laat op rustig vuur 9-11 minuten stoven.
Heel erg lekker, ook mijn zoontjes vinden het erg lekker!
Inplaats van de spekjes zou ik kikkererwten of iets anders vega kunnen proberen lijkt me erg lekker. Deze week ook in de aanbieding bij de blauwe supermarkt.
Ook lekker met een theelepel komijnpoeder als smaakmaker.
De knoflook mist ook in het overzicht.
Ha Marloes, de knoflook staat gewoon bij de smaakmakers, onder de foto. Zie je het 🙂 groetjes, Merlien