Mireilles nasi

Mireilles nasi
Geschikt voor 1 volwassene (2 dagen)

Smaakmakers: zout, peper, knoflook, 1 eetl. zoete ketjap

Tip 1: snijd 1/2e komkommer (200 gr) en 1 tomaat per keer aan
Tip 2: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH) en bij de toko
Tip 3: kipfilet is zeer gunstig geprijsd bij de Marokkaanse slager. Houd ook supermarkt aanbiedingen in de gaten.
Tip 4: eet u de 2e portie meteen de dag erna? Laat de rijst dan afkoelen (bijvoorbeeld door de pan in een bak koud water te zetten en zet het direct in de koelkast. Als u de rijst de volgende dag opwarmt besprenkel het dan eerst met wat water voordat u het in de magnetron of in een pan doet. Wilt u het verderop in de week eten? Laat het dan afkoelen en zet het in de vriezer. Eerst ontdooien voordat u het opwarmt
Tip 5: rijst opwarmen is geen probleem mits u het snel laat afkoelen en direct na afkoelen koud bewaard. Heeft u bijvoorbeeld rijst over van de Chinees? Warm dat dan liever niet meer op. Zie ook dit artikel van Infonu. Dezelfde informatie staat ook op de website van het Voedingscentrum.

Ingrediënten en kosten:

240 gr rijst € 0,20
200 gr kipfilet € 1,00
1 ei € 0,15
1 komkommer € 0,50
2 tomaten € 0,30
totaal: € 2,15 (€ 1,07 per dag)

Bereiding:

Was en snijd de komkommer en tomaat. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje zout toe. Snijd de kip in heel dunne reepjes. Kruid de kip met zout, peper en knoflook. Bak de reepjes kip gaar in een (wok)pan met een klein beetje olie. Voeg de ketjap toe en schep een minuutje om. Neem het vlees uit de pan. Bak nu de rijst onder voortdurend omscheppen gedurende 2-3 minuten. Voeg het vlees weer toe en schep goed om. Zet de kookplaat uit. Laat nog 2-3 minuten doorwarmen en trekken met de deksel op de pan. In de tussentijd, kluts het ei en bak het aan beide zijden. Snijd in dunne reepjes. Schep door de nasi.

De komkommer en tomaat in een aparte schaal opdienen.

Mireille over haar gerecht: als uw budget het toe laat smaakt een kommetje kroepoek hier wel erg lekker bij. Eet smakelijk!

9 thoughts on “Mireilles nasi

  1. Voeg wat Trassi (garnalenpasta ) en Kurkuma toe. Beide heb ik van de Boni.
    Geeft net even meer de nasismaak. Als je Trassi in poedervorm hebt gaat het natuurlijk erg lang mee.

  2. In het oorspronkelijke recept zitten wel erg weinig groenten en ik mis toch wel wat kruiden. Zoals al gezegd zijn ui en prei erg lekker, voeg daarbij ook wat fijn gesneden spitskool of witte kool (0,99 voor een hele kool) toe. Oosterse kruiden zijn ook niet zo duur, een zakje kant-en-klare kruiden van Inproba koste 0,23 maar als je naar de toko gaat, betaal je veel minder. Een keertje geen vlees? Kluts dan 1 ei per persoon en roerbak deze mee.

    • Ik hou zelf niet van tomaat bij de nasi, in plaats daar van prei en ui bakken en door de nasi scheppen, misschien ook een idee? Grijze duif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *