Moniques 3-in-een-pan

Moniques 3-in-een-pan
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 1/2 theel. kaneel, 1 zakje vanillesuiker

Ingrediënten 
250 gr. zelfrijzend bakmeel
1 ei geklutst
300 ml. melk
1 appel
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze goed door elkaar. Verwarm een pan met anti aanbak laag voor. Doe de boter/olie in de pan en laat het smelten. Dit hoeft alleen de eerste keer, daarna heb je geen vet meer nodig.
Schep nu 3 kleine beetjes (1/2 jus lepel) in de pan. Zorg dat het niet te dik is, want ze rijzen nog een beetje vanwege de meel. Zodra ze los in de pan liggen kun je ze omdraaien. Zo ga je door tot al het beslag op is. Vanwege de appel en vanillesuiker kun je ze zo opeten, maar je kunt er natuurlijk wat lekkers op doen.
Monique over haar gerecht: kinderen vinden ze vaak heerlijk, zeker omdat ze met de hand gegeten kunnen worden. Wij eten ze als ontbijt, maar ook als zaterdagavondmaal, lekker lui bij de tv. Overigens kun je vanillesuiker ook zelf maken. Ik maak het altijd zo:
Je hebt alleen een lege vanillepeul nodig. De zwarte zaadjes heb je er al uitgeschraapt voor een ander recept. Normaal gooi je dit weg, maar dat is dus zonde.
Je neemt een pot van ongeveer 250 gram, hierin doe je 200 gram suiker. Hierin doe je de lege vanillepeul. Afsluiten en na ongeveer een week heb je je eigen gemaakte vanillesuiker. Ik stop iedere peul die ik gebruikt heb hierin. Mijn pot vul ik steeds weer aan met kristalsuiker. Er zitten nu ongeveer 10 1/2 peulen in. Na verloop van tijd gooi ik de hele oude peulen weg. Met 200 gram vanillesuiker kun je heel veel gerechten maken. Meestal heb je maar 1 zakje nodig en dat is 8 gram. Zakjes zijn goedkoper, maar dit is lekkerder en je hebt het altijd in huis. Ook erg lekker door slagroom of yoghurt.

4 gedachten over “Moniques 3-in-een-pan

  1. je kunt er ook rozijnen door doen dit is zoals ik het ken. Vervang de helft van de melk door water zo is het iets gezonder.en nog goedkoper

  2. Leuke tip: heksensuiker voor rond Halloween, doe wat lavendelblaadjes door suiker, niet teveel. Lavendel kan bitter zijn. Enkel voor de geur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *