Moniques anti kalk tip

Mijn oma deed vroeger altijd eens in de maand een scheutje (schoonmaak)azijn in de wasmachine. Gewoon in het bakje van de wasverzachter. Meestal deed ze dat als ze de handdoeken waste. Zo voorkom je kalkvorming. Als je erg hard water hebt kun je het natuurlijk vaker doen. (Schoonmaak)azijn is stukken goedkoper dan al die antikalkpoeders.

2 gedachten over “Moniques anti kalk tip

  1. Als je toch eens per maand de kookwas aanzet, kun je net zo goed handdoeken, vaatdoekjes, beddengoed en dergelijke mee wassen. Door de hitte wordt het inderdaad goed schoon – al is 60 graden meer dan genoeg, maar oké – en da heb je gelijk weer wat schone was. Dat kan je 12 beurten per maand schelen.
    Doe er je voordeel mee.

  2. hallo
    Ik maak mijn wasmachine altijd op deze manier terug proper. Vaak heb je tegenwoordig met die waspoeders last van die zg wasluis. Als je je was uit de machine haalt, zijn er strepen op te vinden die vet aanvoelen. Daarom doe ik bij elke was van handdoeken al azijn in mijn machine, en 1 keer per maand wordt de hele machine proper gemaakt door het leeg te laten draaien op kookwas, met azijn in het bakje van de wasverzachter, en soda in de trommel en in het bakje van het waspoeder. Op die manier wordt niet alleen de trommel proper, maar ook de leidingen, want daar zit vaak het meeste vuil in. Daarna wordt de hele binnenkant waar ik aan kan, dus de deur, het rubber rond de trommel en het bakje voor wasmiddel onder handen genomen met warm water met azijn in. Geen allesreinigers hier, maar heel veel azijn, en soda. Voor de geur moet je het niet doen, want met de vensters open heb je nog een lekker geurtje in huis ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *