Moniques appelpannenkoeken
Lunchgerecht geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1 theel. kaneel, 1 eetl. suiker
Tip: word het voorgestelde goedkope ingrediënt niet verkocht in uw winkel of vindt u de smaak niet lekker, neem dan een gelijkwaardig alternatief.
Ingrediënten
500 gr bloem
3/4 liter (lang houdbare) melk
1 appel
1 ei
Bereiding:
Zeef de bloem en kluts het eitje van te voren. Doe daarna alles in 1 kom. Voeg de appel, kaneel en suiker toe. Voeg steeds een beetje melk toe en klop het geheel goed door tot je het beslag hebt waar je tevreden mee bent. Baak de pannenkoeken in wat boter of olie in een koekenpan.
Monique over haar gerecht: Wil je iets dikker beslag, dan is 1/2 liter melk al voldoende. Dit is een super lunch gerecht en hartstikke goedkoop. Wij eten het s gezin vaak op woensdag en zaterdag. Een ware traktatie voor je kinderen. Om het nòg lekkerder te maken kun je er nog wat gewelde rozijntjes door roeren. Mijn zoon vindt ze het lekkerst met appelstroop.