Moniques fondue tip

Moniques fondue tip

Monique vertelt: ik heb nog een leuke, magere tip voor de fondue. Ik doe dit altijd in een lekker bouillon. Groente, kip of rund, dat maakt niet uit. Het fonduen kan heel goedkoop, want je hebt niet veel nodig. Lekker wat stukjes groente. 1 winterwortel in grove blokjes snijden, bloemkool- en broccoliroosjes en spruitjes. Ze worden sneller gaar als je ze van te voren even 5 minuten blancheert in kokend water. 250 gr. rundergehakt in kleine balletjes, 1 kipfilet in stukjes, saucijs in schijven en zo kun je zelf ook heel wat leuke dingen bedenken om te gebruiken.

Nu de tip waar het om gaat. De dag na kerst heb je vaak geen zin om te koken en zijn er genoeg restjes over.
De bouillon is door het fonduen heel krachtig geworden. Verwarm deze met wat van de overgebleven groenten en vlees en laat alles lekker gaar worden. Doe er eventueel wat macaroni, rijst of vermicelli bij (er staat vast nog wel een restje in je keukenkast)
Zo heb je een heerlijke soep. Met wat geroosterd brood of overgebleven stokbrood (even opbakken met een beetje geraspte kaas in de oven) een heerlijke maaltijd, waar je weinig voor hoeft te doen.
Iedereen veel plezier tijdens de kerstdagen!

Eén gedachte over “Moniques fondue tip

  1. Goeie tip wij doen na het gourmetten net zoiets….
    Tafel afruimen is simpel alle restjes gaan in de hapjespan heel even roerbakken en de koelkast in. De volgende dag rijst koken en bij de kliekjes in de hapjes pan even een eitje stuk slaan en er door roeren KLAAR. Soms gooi ik er wat nasi kruiden bij maar is niet noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *