Moniques glaswas tip

Ik zag laatst op televisie dat de professionele glazenwassers gewoon een beetje afwasmiddel in hun water doen en dat het niet uitmaakt of het water warm of koud is. Dat scheelt behoorlijk in de kosten voor een dure allesreiniger.
Als ik stof afneem, gebruik ik ook altijd een scheutje afwasmiddel in mijn water. Je hebt maar heel weinig nodig en het ontvet ook gelijk.

4 gedachten over “Moniques glaswas tip

    • voor de ramen te lappen gebruik ik naast het (klein beetje) afwasmiddel ook een klein scheutje ammoniak, helpt bij het streeploos reinigen van de ramen zonder dat je met schoon water hoeft na de reinigen.

  1. In plaats van allesreiniger maak ik bijna alles schoon met schoonmaakazijn, stukken goedkoper en volgens leveranciers van tegels, houtwerk etc. vaak ook goed genoeg. Daarnaast wordt de trap etc. niet glad door eventuele zeepresten.

    • Ik ga mee in de methode van Ingrid. Het is goedkoper, milieuvriendelijker en werkt fijner – zo vind ik althans – dan wanneer er zeep aan toegevoegd is (afwasmiddel o.i.d.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *