Moniques hutspot van oma

Moniques hutspot van oma
Geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: 1 (runder)bouillonblokje, peper, zout

Ingrediënten

750 gr aardappelen
400 gr (winter)peen
2 uien
250 gr gehakt

Bereiding:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de peen en snij deze ook in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Zet de aardappelen samen met de peen op. Voeg het bouillonblokje toe. Als de aardappelen bijna gaar zijn rul je het gehakt zonder boter in een pannetje. Bak de uiringen 2-3 minuten mee. Giet de aardappelen en de wortelen af, maar vang het vocht op, dit heb je nodig!! Stamp de aardappel/peen/ui massa tot een stamppot. Voeg een klontje boter en het gehakt erbij. Om een mooie stamppot te krijgen voeg je het opgevangen kookvocht toe. Op smaak brengen met peper en zout.

Monique over haar gerecht: als je slim bent, maak je een grote pan en bak je wat je over hebt de volgende dag op. Lekker op brood! Of, je vriest het in. In één keer meer eten maken is relatief goedkoper dan 2 keer koken. Mocht het binnen je budget passen, dan kun je er natuurlijk nog een rookworst bij doen. Mijn dochter vindt het heerlijk op deze manier. Binnen een half uur staat de maaltijd op tafel.

15 gedachten over “Moniques hutspot van oma

  • Ha Ruud,
   goede vraag. Dat wil zeggen dat je het gehakt rul bakt, ofwel los (als losse krullen vlees) bakt door het al roerend bruin te bakken.
   groetjes, Merlien

 1. Er staat nergens wat je met de ui moet doen, bakken in een klein beetje olie, of klontje boter is veel lekkerder dan meekoken, en ik zou het gehakt over de stampot doen ipv erdoor, is super lekker.

  • Ha Jo, je kunt de uiringen met het gehakt meebakken. Dat stond er inderdaad niet bij. Bedankt voor jouw oplettendheid! Het is nu toegevoegd! groetjes, Merlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *