Moniques knoflook bewaartip

Knoflook blijft veel langer goed als je het in de koelkast bewaard. Ik doe ze altijd in het bovenste vakje van mijn koelkast. Daar zit een deksel op. Je hoeft niet bang te zijn dat je melk of andere producten naar knoflook gaat smaken. In mijn vorige koelkast legde ik ze altijd in de groentela, maar omdat dat vaak een vochtige ruimte is, ging de knoflook snel schimmelen. Nu ik de knoflook in de deur bewaar blijft het meer dan een maand goed. Het droogt niet meer zo snel uit.

3 gedachten over “Moniques knoflook bewaartip

  1. Verse knoflook, schillen en in een kommetje met olijfolie leggen. knoflook moet onderde olie liggen, deksel erop en in de koelkast. Geen nare geur in de koelkast en knoflook blijft vers !

  2. Ik heb de laatste keer bij de Lidl een potje met knoflook gekocht, merk Baresa en dat bevalt mij ook goed. Blijft in de koelkast goed houdbaar en makkelijk in het gebruik.

  3. Al een tijdje bewaar ik knoflook zo:in de diepvries!Met een groot gezin,5 personen en soms vrienden die mee-eten gebruiken we veel knoflook.
    Ik koop zo’n netje met 3 bolletjes,maak alle drie schoon en doe alle teentjes in een plastic zakje,daarna weer in een plastic bakje met deksel en dan in de diepvries.Ideaal hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *