Moniques koemelkvrije appeltaart
Smaakmakers: 1 theelepel kaneel, snufje zout, 100 gram suiker
Tip: deze smakelijke appeltaart is geschikt voor mensen met een koemelkallergie!
Tip: van 1 kilo zelfrijzend bakmeel maakt u 8 van dit soort taarten van!
Tip: varieer naar hartenlust met noten, krenten, of wat u ook maar in huis hebt
Ingrediënten
- 2 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 500 gram appels (goud renetten)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de suiker met de eieren, klop dit een minuut door.
- Voeg het meel, het zout en de kaneel toe en meng dit tot een mooi deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Schil de appels en snijdt ze in blokjes.
- Meng de appels door het deeg en doe dit in een ingevette springvorm.
- Plaats de springvorm 40 minuten in de oven.
- Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over
- en dan is het genieten!
Nee dus