Moniques pastasaus tip

Het is even een uitgave, maar als je iedere keer als je boodschappen gaat doen een potje kruiden meeneemt om je voorraad aan te vullen, heb je geen pakjes en zakjes meer nodig om een gerecht te maken. Die zakjes zitten vol met overbodige zouten en middeltjes om de inhoud lang houdbaar te houden. Koop voor pastasaus een blik tomatenblokjes of gepelde tomaten voor 49 cent doe er verse groenten bij en kruiden uit je verzameling. De saus is 10-x lekkerder en gezonder en het kost je echt niet veel meer tijd om het te maken. Kinderen kunnen helpen om de groenten te snijden, zodat je er ook nog een gezellige activiteit van maakt. Ze eten het daarom ook sneller, want ze hebben het zelf gemaakt en echt het smaakt zoveel beter! Gezonder, lekkerder, leuker en het geeft meer voldoening. Als je het restant in de vriezer doet smaakt het na ontdooien ook veel beter, dan wanneer je er een kant en klaar product voor gebruikt hebt. Als je wat potjes kruiden in huis hebt, is het ook nog eens veel goedkoper om te maken. Die potjes gaan maanden mee.

3 gedachten over “Moniques pastasaus tip

  1. Ik eet vooral veganistisch en gebruik mijn gezonde zelfgemaakte pastasaus als jus over stamppotjes (boerenkool, raapsteel, ruccola en peen-en-uien). Half gepureerd.

    Ik gebruik in de stamppotjes kokosvet (= duurder) ipv boter. Deze zomer had Ekoplaza de grootste potten als aanbieding voor €15 ipv €30. Dat is nog te doen

  2. Wij hebben ene grote groententuin en kweken zelf tomaten. Dit jaar hebben we weer een massale tomatenoogst. Ik was en pel de tomaten en mix ze. Nadien vries ik dat in en die gemixte tomaten gebruik ik dan later om tomatensaus of tomatensoep mee te maken : goedkoop want de tomaten komen uit eigen tuin (zaadjes haal ik uit rijpe tomaten van de oogst van het jaar voordien) en gezond want ik spuit de tomaten niet tegen ongedierte of ziekte.

  3. Voor mensen die altijd uit zakjes koken is het wel wennen om dit niet meer te doen. De smaak is anders en veel minder zout. Daar moet je eerst aan wennen, maar als je het een paar keer zelf hebt gemaakt en dan een saus uit een pakje proeft merk je pas echt hoe zout het is.
    Ik maak mijn pastasaus altijd met verse groenten, en de volgende saus.
    Pak gezeefde tomaten (500 gram) van de lidl (0,52), grote theelepel bouillon poeder, theelepel Italiaanse kruidenmix (uit een potje of vers), theelepel paprika poeder, evt. een theelepel Toscaanse kruidenmix van de Xenos en 2 teentjes verse knoflook (kan ook met poeder). Evt. een klein beetje water erbij als de saus te dik wordt. Daar eten we met 2 volwassenen 2 keer van. Hmmmmm heb nu al weer zin in pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *