Moniques pepernoten tip

Gezellig samen pepernoten maken!
Voor slechts € 0,58 heeft u een flink bakblik vol overheerlijke pepernoten. Wat u zelf kunt maken is lekker vers en scheelt vaak in de portemonnee. Dat geldt zeker ook voor pepernoten. En de gezelligheid krijgt u er gratis bij als u het samen doet 🙂
Ingrediënten en kosten:

Smaakmakers: 1 à 2 eetl. speculaas-, of koekkruiden, zout

Tip 1:
500 gr zelfrijzend bakmeel kost circa € 0,45
Tip 2: 600 gr bruine basterd suiker kost circa € 0,90
Tip 3: 100 gr speculaas-, of koekkruiden kost circa € 1,00 op de markt
Tip 4: 1 liter melk = 10 dl

250 gr zelfrijzend bakmeel € 0,23
125 gr bruine basterdsuiker € 0,19
100 gr boter € 0,14
0,5 dl  melk € 0,02
totaal: € 0,58
Bereiding:
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Maak dit met de mixer helemaal zacht en romig. Voeg suiker, zout en de kruiden toe. Meng meel erdoorheen en voeg melk toe tot het een mooi stuk deeg is.
Maak nu een platte plak en doe dit in een plastic zakje of in folie en leg het minstens een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol de pepernoten. Het is leuk om er allerlei kleine vormpjes van te maken. U kunt er ook koekjes van maken. Laat uw (klein/peet/stief)kinderen lekker hun eigen vormpjes maken. Zorg er wel voor dat alles ongeveer even dik is. Bak de pepernoten in circa 15 minuten bruin.
Let op: als de pepernoten klaar zijn, zijn ze nog zacht. Zodra ze afgekoeld zijn, worden ze lekker knapperig. Bewaar de pepernoten goed luchtdicht om te voorkomen dat ze weer zacht worden.
Lekker variëren:
Pepernoten kunt u ook door cupcakedeeg doen. U kunt ook een stuk chocolade smelten en de gebakken pepernoten erdoorheen doen. Leg de chocoladepepernoten op een platte schaal en laat ze in de vriezer weer opstijven. Breek ze vervolgens in brokken en u heeft weer een lekkere traktatie. U kunt ook pepernoten en wat kandijsuiker door uw brooddeeg mengen. Het geheel bakt u zoals u normaliter ook uw brood bakt. U kunt ook pepernoten en wat brokjes chocolade  aan uw appeltaarten toevoegen. Lekker!
Monique over haar tip: heel veel plezier met dit recept. Ik weet zeker dat je een gezellige middag met de kinderen zult hebben.

2 gedachten over “Moniques pepernoten tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *