Moniques preischotel

Moniques preischotel
Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 theelepels kerriepoeder, peper

3 stronken prei € 1,20
1 kilo aardappelen € 1,00
250 gram varkenslappen of hamlappen € 2,50
50 gr geraspte kaas € 0,30 (Euroshopper)
Totaal € 5,00

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snijd de prei in ringen. Laat goed uitlekken. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van circa 1/2 cm. Snijd het vlees in blokjes. Kook de aardappelschijfjes circa 10 minuten voor. Dan goed afgieten. Prei in ringen snijden, wassen en goed laten uitlekken. Ovenschotel invetten.

In een hapjespan of wok de boter of olie verhitten samen met de kerriepoeder. Daarin het vlees en de prei bakken. Op smaak peper toevoegen. Overtollig vet/vocht afgieten in een vergiet en het mengsel in de ovenschotel doen. Over het vlees-prei mengsel de aardappelschijfjes verdelen en hierover de kaas leggen. Het geheel 15 à 20 minuten in de oven doen. Eet smakelijk!

Monique over haar gerecht: Dit gerecht is gemakkelijk een dag van te voren te maken. In plaats van kerriepoeder kun je trouwens ook paprikapoeder gebruiken. Om het gerecht eventueel verder te verrijken kun je bijvoorbeeld een ui, champignons, knoflook of paprika aan toe. Plakjes kaas kun je ook zeker vervangen door geraspte kaas. Wat ik zelf echt een traktatie vind is wat crème fraîche toevoegen. Dat doe je zo: Doe 3 eieren, 1/2 bekertje crème fraîche en wat geraspte kaas in een kom. Klop het stevig door. Voeg dit toe aan het prei/vlees mengsel voordat het de oven in gaat. Voor 3 eieren betaal je circa € 0,30 en een half bekertje crème fraîche (100 ml Zaanse hoeve bijvoorbeeld) kost ook circa €0,30.

Één reactie op “Moniques preischotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *