Myriams pasta met erwten

Myriams pasta met erwten
Geschikt voor 1 persoon

Smaakmakers: zout

Tip: verse erwten uit de diepvries zitten in een verpakking van globaal 450 gr. Na 2 kookbeurten houdt u dus 50 gr over. Die kunt u prima toevoegen aan een kippensoep of groentesoep.

Ingrediënten:

100 gr penne
200 gr erwten
1/2 blikje tomatenpuree
5 knakworsten

Bereiding:

Snijd de knakworsten in kleine stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Op ongeveer de helft van de kooktijd van de pasta, voegt u de erwten toe zodat die nog circa 5 minuten mee kunnen koken. Giet na het verstrijken van de kooktijd de pasta en erwten af. Bak de stukjes knakworst samen met de tomatenpuree in weinig olie onder voortdurend omscheppen gedurende 2-3 minuten. Voeg de pasta en erwten toe en laat op laag vuur goed doorwarmen.

Myriam over haar gerecht: als je het net wat smeuïger wil, dan kun je in plaats van tomatenpuree ook ontvelde tomaten inclusief wat sap gebruiken. Je kunt ook wat kook room toevoegen. Eet smakelijk!

10 gedachten over “Myriams pasta met erwten

  1. 5 knakworsten voor 38 cent ? Dan bedoel je zeker 5 van die piepkleine coctail-knakworstjes ? Anders lijkt de prijs me stug. En weet je wel hoeveel meuk ze door knakworsten gooien ? Dus “gezond” is hier een beetje vergezocht.

    • Beste Rozerood, 10 knakworsten kosten tussen de € 0,79 – € 0,85 bij diverse supermarkten. Op de website van het Voedingscentrum lees je dat knakworsten bij lage frequentie best kunnen. De magere variant heeft de voorkeur: http://www.voedingscentrum.nl/nl/schijf-van-vijf/eet-gevarieerd/hoe-kies-ik-gezond-keuzetabel.aspx Verder is het zo dat over de ingrediënten in onze voedingsmiddelen diverse opvattingen bestaan. Bij Bijstandsgerechten volg ik de richtlijnen via de verantwoordelijke minister en de informatie die ik op de website van het Voedingscentrum zie staan. Uiteraard staat het jou vrij om daar andere keuzes in te maken. Dat is echt persoonlijk. groetjes, Merlien

      • dit ziet er lekker uit dat ga ik een keer proberen en die meuk ja dat heb je overal bij, en sommige gaan erg ver met hun voedsel adviezen, maar goed een keer mag toch wel? je hoeft het niet iedere week te doen. ik ga het zeker proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *