Nasi met rode kip

dit gerecht is eigendom van Bijstandsgerechten

Ingrediënten en kosten:

smaakmakers: zout, peper, roast red pork marinade, 3 eetlepels zoete ketjap, 2 eetlepels zoute ketjap.

Tip: koop de kip bij de Marokkaanse slager en laat iedere poot in 3 stukken hakken.

Tip: koop de smaakmakers bij een toko.

  • 420 gr witte rijst: € 0,40
  • 1 zakje soepgroenten 250 gr: € 1,00
  • 500 gr sperziebonen € 0,40
  • 2 uien: € 0.20
  • 1 tomaat: € 0,14
  • 750 gr kippenpoten met rug: € 2,50
  • 250 gram hele kipfilet ruggetjes: € 2,50
  • 1 zakje roast red pork marinade: € 0.60

Totaal € 7,74

Bereidingswijze en tijd:

  • 16.50 verwarm de oven voor
  • 16.51 bereid de marinade in een ovenschaal zoals aangegeven op de verpakking en leg de stukken kippenpoten erin. Wentel de stukken kip een aantal malen om zodat alle zijden rood zijn. Wrijf de kipfilet in met zout en peper.
  • 17.00 Doe de ovenschaal met de gemarineerde kip in de oven op 200 graden.
  • 17.05 Bak de kipfilet aan beide zijden tot ze gaar en bruin zijn.
  • 17.15 draai de kipstukken om.
  • 17.20 Maak de kip los door met een broodmes, met de vezels mee, de kip uiteen te rafelen
  • 17.30 kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • 17.45 draai de kipstukken weer om.
  • 17.50 fruit de uien op hoog vuur tot ze glazig zijn.
  • 17.52 voeg de tomaat toe. Goed omscheppen.
  • 17.54 Zet het vuur op een middenstand en voeg de kipfilet toe. Breng op smaak met zoete ketjap en zoute ketjap.
  • 17.57 Zet het vuur laag en voeg de warme rijst toe en schep goed om.
  • 18.00 Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *