Petra’s verrukkelijke venkelsoep
Geschikt voor 2 volwassenen
Ingrediënten
Smaakmakers: 1 bouillonblokje, peper, zout
Tip: gebruik zout waar jodium in zit. Jodium zit van nature in weinig voedingswaren. Het is echter een belangrijk spoorelement voor onze schildklierhormonen. Let op: zeezout is veel duurder en bevat nagenoeg geen jodium. Gebruik zout sowieso met mate. Te veel zout verhoogt namelijk het risico op een te hoge bloeddruk.
Tip: in veel goedkope olijfolie zit een hoge benzopyreenconcentratie. Langdurig gebruik is kankerverwekkend. Gebruik daarom de olijfolie ’traditionale’ of een goedkopere andere olie. Bijvoorbeeld een olie met een hoge concentratie onverzadigde vetten. Die hebben een goede invloed op ons cholesterolgehalte. Voorbeelden zijn maïsolie (51%), slaolie (59%), en zonnebloemolie (63%). Zorg ervoor dat u zelf de laatste inzichten op dit vlak bijhoudt
Tip: gebruik 2 venkelbollen voor een steviger soep. Leng juist aan met meer water voor een dunnere soep.
Variatietip: serveer met stevig bruin brood
- 2 venkelknollen
- 1 grote ui
- olijfolie
- 400 ml kokend water
Bereiding
- Snijd de ui in plakjes
- Snijd de venkel loodrecht op de nerf, in dunne schijfjes. De groene uitsteeksels snijd u weg
- Fruit de ui in 2-3 minuten tot ze glazig zijn
- Haal de ui van het vuur
- Kook water in een waterkoker
- Zet de venkel op in een pot met 200 ml kokend water tot de venkel net onder water staat en voeg het bouillonblokje toe. Laat 10 minuten doorkoken
- Voeg peper/zout toe naar smaak.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Eet smakelijk!