Pittige spaghetti à la Marlous

Pittige spaghetti à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: bruschetta kruiden (Xenos) of Italiaanse kruiden

Bijzondere smaakmakers: scheutje hot ketchup, druppel tabasco

Tip: als je regelmatig pittig eet dan loont het de moeite om de bijzondere smaakmakers op voorraad te kopen. Koopt u ze niet uitsluitend voor dit gerecht, svp. Want ze zijn vrij prijzig!

Tip: giet nooit de spaghetti helemaal af maar houd het vochtig. Laat het ook niet doorkoken in het vocht.

Ingrediënten en kosten:

500 gr spaghetti circa € 0,35
pot saus van de lidl (Combino tomatensaus) € 0,99
1 ui € 0,10
75 gr geraspte kaas (Euroshopper) € 0,49
300 gr gehakt € 1,75
1 krop sla € 0,79
1 komkommer € 0,50
totaal: € 4,97

Bereiding:

Was en snijd de sla en komkommer en meng in een kom. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snipper de ui. Rul het gehakt. Voeg de ui toe, de bruschetta of Italiaanse kruiden en daarna de tomatensaus, de hot ketchup en de tabasco. Dien als volgt op: eerst de spaghetti, dan de saus, garneer met een beetje kaas. Salade ernaast in een aparte kom.

Marlous over haar gerecht: als je geen kruiden gewend bent dan kan de spaghetti natuurlijk ook meer naturel bereid worden met alleen de tomatensaus en een fijn gesnipperde ui. De pot tomatensaus van de Lidl is zonder toevoegingen en goedkoper kun je saus zelf niet maken! Spaghetti is gaar als het aan de muur blijft plakken.

1 thought on “Pittige spaghetti à la Marlous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *