Pizza tonno à la Martijne

Pizza tonno à la Martijne
Geschikt voor 4 personen

Smaakmakers: 1 theel. zout, oregano

Tip: met een pizza kom je niet gemakkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid groenten per persoon. Eet er dus nog gerust een salade bij of eet de dag erna extra groenterijk met bijvoorbeeld de aubergineschotel à la Marlous

Ingrediënten 

1 kilo bloem (voor 8 pizza’s van circa 25 cm)
1 zakje droge gist
1 ui
1 prei
2 paprika’s
2 blikjes tonijn (Jumbo)
tomatenpuree (280 gr)
300 ml lauw kraanwater

Bereiding:

Gebruik een mixer met deeghaken om de bloem, zout en gist door elkaar te mengen. Voeg het water toe en een scheutje olie. Goed blijven mixen totdat je een kneedbare bal hebt. Even met de hand kneden en dan de deeg kom afdekken en een uur laten staan om te rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was en snijd alle groenten. Laat de tonijn uitlekken. Het deeg na een uur uit de kom halen en op een werkblad (aanrecht) leggen. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Rol uit en bestrijk steeds eerst met tomatenpuree, oregano naar smaak, tonijn en groenten.15-20 minuten in de hete oven bakken.

Martijne over haar gerecht: Je kunt eindeloos variëren. Alle groente- en vleesrestjes kunnen in principe hun weg vinden naar deze pizza. Ideaal voor kliekjesdag, dus! In plaats van tomatenpuree kun je eventueel ook tomatenketchup gebruiken. En als je er kaas op wilt, gebruik dan deze kliekjes kaas tip. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *