Rebecca’s broccolirijst

Rebecca’s broccolirijst
Geschikt voor 4 personen

Smaakmakers: 1 bouillonblokje

Tip: Het broccoli seizoen loopt van juli tot november. Buiten het seizoen is broccoli uit de diepvries een prima betaalbaar en gezond alternatief
Tip: als u kaas gebruikt, dan is extra zout als smaakmaker niet meer nodig
Tip: wilt u exacte hoeveelheden vlees kopen? Ga dan naar de slager. Voor een gunstige prijs gaat u bijvoorbeeld naar een Turkse slager

Ingrediënten

500 gram broccoli
420 gram zilvervlies rijst
scheutje melk
1 plakje cheddar kaas
50 gram geraspte kaas
400 gram shoarma vlees

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de roosjes van de broccoli af en snijd de steeltjes in dunne plakjes. Kook de broccoli met een half bouillonblokje in circa 5 minuten gaar. Giet de broccoli af en prak het fijn met een scheutje melk en de geraspte kaas. Wok het mengsel of bak het op in een koekenpan gedurende 2-3 minuten. Voeg wat peper toe en dan de cheddar kaas. Schep de rijst er doorheen. Bak het shoarmavlees gaar in een koekenpan en serveer het naast de broccolirijst.

Rebecca over haar gerecht: je kunt in plaats van shoarmavlees ook ander vlees nemen. Vlees koop ik bijvoorbeeld ‘op datum’, in de aanbieding, tegen sluitingstijd bij de supermarkt. Lekker, simpel en niet duur

3 gedachten over “Rebecca’s broccolirijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.