Rengelina’s courgettesoep met spekjes

Rengelina’s courgettesoep met spekjes
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: mosterd, kerrie, paprikapoeder, (3 teentjes) knoflook, 1 bouillonblokje, dragon

Tip: het courgetteseizoen loopt van juli tot september
Tip: Een bouillonblokje is een goedkope smaakmaker die je altijd kunt gebruiken! Er zit al zout in. Extra zout is niet meer nodig.
Tip: een vierkante meter grond en 1 courgetteplant staan garant voor circa 9 kilo ‘gratis’ courgette het hele seizoen door!
Tip: heeft u wel eens 1 of 2 aardappelen over en heeft u geen idee wat u ermee aan moet? Doe het gewoon door een soepje heen, of voeg het toe aan uw groenteschotel. Nooit weggooien!
Tip: heeft u restjes vlees over? Voeg ze in dit gerecht dan toe aan de bouillon. Ook die kliekjes gaan op!

Ingrediënten

2 flinke courgettes
1 grote ui
1 liter kippenbouillon
50 gr. spekjes
4 el slagroom
geraspte oude kaas
1-2 kliekjesaardappel

Bereiding:

Was de courgettes en snijd ze in grove stukken. Pel de ui en snijd het grof.  (indien u verse knoflook gebruikt, pel de teentjes en snijd ze in stukjes). Bak de spekjes zonder olie of boter en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Maak een bouillon van een liter kraanwater, de gepureerde kliekjesaardappelen en een bouillonblokje. (Voeg eventuele kliekjes vlees toe aan de bouillon)

Fruit de courgettes en ui in het achtergebleven vet van de spekjes. Bak de knoflook, mosterd, kerrie en paprikapoeder even mee. Blus het mengsel af met de bouillon. Laat de soep 10 minuten zachtjes. Neem met een schuimspaan de courgette uit de soep en pureer ze. Voeg de gepureerde groenten weer toe en roer even door. Breng op smaak met wat peper.

Rengelina over haar gerecht: serveer de soep in voorverwarmde borden of kommen en garneer per persoon met 1 el slagroom, spekjes, geraspte kaas en een beetje dragon. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *