Rengelina’s pasta-kaastaart

Rengelina’s pasta-kaastaart
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 bouillonblokjes, een sla dressing naar keuze

Tip: maak bijvoorbeeld een sla dressing van een beetje azijn, (olijf)olie, mosterd, peper en eventueel wat dragon.

Ingrediënten:

400 gr pastaschelpjes € 0,50
4 eieren € 0,60
200 ml crème fraîche € 0,45
200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas € 2,00
1 krop ijsbergsla € 0,50
1 ui € 0,10
totaal: € 4,15

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pastaschelpjes in ruim water met de bouillonblokjes beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Klop de eieren, crème fraîche en kaas door elkaar en schep hier de pastaschepjes doorheen. Stort dit in een ingevette ovenschaal en bak de taart in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de taart 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.

In de tussentijd, maak een dressing naar keuze. Was en snijd de sla. Pel en snipper de ui heel fijn en meng dit alles in een kom. Salade apart erbij serveren.

Rengelina over haar gerecht: zelf gebruik ik voor deze pastataart restjes kaas die je eigenlijk anders niet meer kunt gebruiken. Als je 4 stukjes kaas hebt, creëer je een Italiaanse quattro formaggio taartje! Heb je in de koelkast nog wat spekjes, quorn, gehakt, (gerookte) kipfilet of wat spinazie, courgette, tomaat of paprika over? Ook dit kun je heerlijk in je pastataartje verwerken. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *