Rengelina’s Turks brood met pizzatopping

Rengelina’s Turks brood met pizzatopping
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Ingrediënten en kosten:

1 Turks brood € 0,90
1 pot tomatensaus/basilicum € 0,90
50 gram mozzarella € 0,50
totaal: € 2,30

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in de lengte door de helft. Smeer aan de binnenzijde van beide helften de tomatensaus/basilicum. Uw basis pizza is nu klaar om verder bedekt te worden met uw restjes groenten en eventueel vlees/vis. Blancheer de groenten en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken. Verdeel ze over de stukken brood. Doe er vervolgens de mozarella en geraspte kaas over. Bak 8 minuten in de oven.

Rengelina over haar gerecht: ik had zelf bijvoorbeeld nog het volgende in huis: 8 olijven (€ 0,10), 1 plakje ham (€ 0,20), een stukje chorizo (€ 0,50), wat stukjes paprika (€ 0,30), een stukje courgette (€ 0,10), en een beetje prei (€ 0,10). Je ziet dus dat je er werkelijk alles wel op kan doen. Ik had het brood belegd als een quattro stagioni: hoekje mozarella met pesto, hoekje chorizo, paprika en champignons, hoekje courgette en ham. Olijfjes in plakjes snijden, peper in dunne ringetjes snijden en over de bodem verdelen. Het was niet alleen heerlijk, het zag er ook voortreffelijk uit. Eet smakelijk!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *