Ricky’s ovo-vega nasi

Ricky’s ovo-vega nasi
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 eetlepels suiker

Tip: zilvervliesrijst is vezelrijker dan witte rijst. De vezelrijke variant (van Euroshopper, Lidl en Aldi) is vrijwel net zo goedkoop
Tip: Heeft u een toko in de buurt? Koop daar dan de taugé. Vaak is het er goedkoper
Tip: 1 dikke prei weegt circa 120 gram. 2 uien wegen circa 160 gram. 1 paprika weegt circa 150 gram. 1 komkommer weegt circa 500 gram. Dit gerecht bevat dus circa 930 gram heerlijke groenten!

Ingrediënten

4 koffiekopjes rijst
6 koffiekopjes kraanwater
2 (Lidl) uien
1 dikke (Lidl) prei Lidl
1 rode paprika
1 bakje (125 gr) (AH) taugé
4 grote (Lidl) eieren
1 zakje (AH) nasi goreng mix
1 komkommer
4 eetlepels azijn

Bereiding: 

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en was ze in een zeef en laat goed uitlekken. (Dep eventueel droog met een theedoek). Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van 1 bij 1 cm. Doe de taugé in een kom met koud water. Roer in het water en verwijder wat boven komt drijven. Giet de taugé af. Wel de nasimix in 100 ml heet water. Kluts de eieren.

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pak een hapjespan of een grote braadpan. Voeg wat olie toe en roerbak de eieren. Voeg de ui toe en bak circa 2-3 minuten mee tot ze glazig zijn. Voeg de prei toe en bak tot de ringen allemaal los zijn. Voeg dan de paprika toe en bak nog 2-3 minuten mee. Zet de hittebron laag en voeg de nasimix toe en schep het mengsel om en laat circa 4-6 minuten zachtjes meebakken. Voeg de taugé toe en bak een minuutje mee. Voeg als laatste de rijst toe en schep het geheel goed om.

Was de komkommer en snijd in plakken. Meng de azijn en suiker in een kom. Sprenkel dit over de komkommer en schep om. Serveer de komkommersalade naast de nasi.

Ricky over zijn gerecht: Dit kun je natuurlijk opleuken met saté, kroepoek, seroendeng, sambal, ketjap enz.

2 gedachten over “Ricky’s ovo-vega nasi

  1. Tauge kan je super makkelijk zelf maken. Bij de toko kan je een zak mungboontjes kopen. Doe twee eetlepels mungboontjes in een glazen pot. Spoel ze af met water. Doe dit 3 keer op een dag en laat ze onrkiemen. Na 4 dagen heb je tauge.
    laat ze niet in het water staan wat anders gaan ze rotten . Echt af spoelen en terug in de glazen pot.
    zo heb je voor een paar cent tauge. Ik denk nog geen 5 cent.

    • Ha Marja, wat een supertip! Die ga ik ook via de Facebookpagina van Bijstandsgerechten delen. Dank je wel! groetjes, Merlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *