Rode bietensalade à la Marlous

Rode bietensalade à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Tip 1: Indien u een keuken machine, foodprocessor of staafmixer heeft dan kunt u de bietjes iets fijner maken. Anders kunt u ze ook prima zo laten
Tip 2: aardappels kunt u ook in de magnetron koken. U gaat als volgt te werk. Leg de aardappels in een magnetronbestendige, afsluitbare schaal met een eetlepel water gedurende circa 4 minuten.

Ingrediënten en kosten:

1 grote pot (circa 680 gr) rode bieten € 0,75
1 grote appel € 0,20
1 ui € 0,10
400 gram aardappelen € 0,40
totaal: € 1,45

Bereiding:

Was de appel en snijd het heel fijn. Pel de ui en snipper heel fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen vervolgens volgens de aanwijzing op de verpakking.

Meng de ui, appel en bietjes in een schaal en voeg de warme aardappels toe. Laat eventueel afkoelen. Lauw warm eten is ook goed mogelijk.

Marlous over haar gerecht: de salade is zo al lekker en vullend. Je kunt het ook als bijgerecht serveren tijdens een barbecue bijvoorbeeld. Eventueel kun je ook een scheutje mayonaise door de salade doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *