Sabriena’s gebakken bloemkool
geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1 eetl. kerriepoeder
Tip: Sabriena heeft haar inkopen gedaan bij de Lid
Ingrediënten
1 zak bloemkool
1 kilo aardappelen
3 eieren
4 kipschnitzels
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan in circa 20 minuten ‘bloemig’ en giet ze dan af. In de tussentijd, kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar. Bak de kipschnitzels om en om bruin.
Kluts de eieren in een kom. Maak een kruidige mix van 2 handjes paneermeel en de kerriepoeder. Haal de bloemkoolroosjes door het eimengsel en daarna door de paneermeelmix. Bak ze vervolgens in een pan mooi bruin en krokant!
Sabriena over haar gerecht: Je kan de aardappelen ook ’s morgens koken en deze ’s avonds bakken. Dat is ook erg lekker!
Doe je dat in een koekenpan, of in een pan met olie (frituur)?
Ik geniet van jou recpten
En vind het top dat jij ze met ons deelt.