Sandra’s andijvieschotel met brie

Sandra’s andijvieschotel met brie
Geschikt voor 6 personen

sandraas andijvieschotel

Smaakmakers: 2 tenen knoflook of knoflookpoeder, zout, nootmuskaat, gehakt kruiden

Tip: ‘snufje’ is de aanduiding voor een hoeveelheid die tussen duim en wijsvinger past

Ingrediënten

2 kroppen andijvie (circa 1 kilo)
3 uien
400 gram gehakt
1,5 kilo aardappelen
3 dl melk
200 gram brie
Paneermeel

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd verse andijvie in reepjes. Pel en snipper de ui. Snijd de brie in plakken. Pers de teentjes knoflook. Kook de aardappelen met een snufje zout gaar in een pan met water. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Roerbak de ui en knoflook in wat boter. Voeg de andijvie toe en roerbak voor ongeveer 3 minuten. Rul het gehakt met wat gehakt kruiden bruin. Maak een puree van de aardappelen met de melk en nootmuskaat. Schep de andijvie in een grote ovenschaal. Schep daarop het gehakt en daarop de aardappelpuree. Bedek de schaal met paneermeel en de schijven brie. Bak de schotel 10 tot 15 minuten tot de brie een mooi kleurtje heeft.

9 gedachten over “Sandra’s andijvieschotel met brie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *