Sandra’s bietjesstamppot
Geschikt voor 1 volwassene
Smaakmakers: gehaktkruiden, zout, restje jus uit de vriezer (of zelf maken van wat bouillonpoeder en melk)
Tip: koop bijvoorbeeld 500 gr gehakt in de aanbieding of bij de Turkse/Marokkaanse slager. Vries per 100 gr in.
Ingrediënten:
250 gram aardappelen
250 gram verse of voorgekookte bieten
1 ui
100 gram gehak
Bereiding:
De ui pellen en in blokjes snijden. Aardappelen schillen en met een beetje zout koken. Bij verse bietjes, alle bietjes in de schil koken. Daarna pellen en de helft raspen. Bij voorgekookte bietjes de helft raspen en warm maken. (De andere helft gebruikt u voor Sandra’s bietjesstamppot. In dat gerecht snijdt u de bietjes in blokjes.)
Het gehakt in een braadpan met een beetje boter en gehaktkruiden rul bakken. De gesnipperde ui toevoegen en lekker bruin bakken.
De aardappelen afgieten en de warme bietjes toevoegen. Met een restje jus of wat bouillonpoeder en melk stampen. De stamppot op een bord scheppen en het gehakt met ui mengsel hierover verdelen.
Sandra over haar gerecht: met de andere helft van de bieten kun je een heerlijke bietensalade maken.
Echt heerlijk!!!
Sandra,
Helemaal TOP,??