Sandra’s blote billen in het gras

Sandra’s blote billen in het gras
Geschikt voor 6 personen

sandraas blote billen in het gras

Smaakmakers: zout, peper

Ingrediënten 

2 rookworsten à 225 gram
2 grote potten witte bonen met snijbonen
1,5 kilo aardappels
0,4 deciliter melk

Bereiding:

Schil de aardappels, snijd deze in stukken en kook ze in wat water met een snufje zout gaar. Warm de bonen en de rookworst op. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.

Verwarm de melk, zodat deze lauw is. Stamp de aardappelen met de melk en een klontje boter. Schep de bonen door de gestampte aardappelen. Breng verder op smaak met peper. Snijdt de worst in plakjes. Serveer in een voorverwarmde schaal met de rookworst er bovenop.

Sandra over haar gerecht: dit is een lekker gerecht wat in een oogwenk op tafel staat.

3 gedachten over “Sandra’s blote billen in het gras

  1. Ik heb hierbij de 2 potten vervangen door 1 pot witte bonen en 1 zakje diepvries snijbonen. Dit was dezelfde prijs als 1 pot witte bonen en snijbonen.

  2. dit lijkt op het nieuwjaars eten uit groningen.
    dit wordt ook bereid met spek en bruine bonen en verse worst en natuurlijk de rook worst niet te vergeten.ook wordt hier bij augurken gegeten en zilveruitjes.heerlijk na zo een nieuwjaars viering.men noemt het in groningen stampot sniebonen. en wordt volgens oud recept gemaakt.

    • Dankjewel Marga! Ik zou graag meer weten over deze Groningse nieuwjaarstraditie, ga het zeker eens uitproberen. Vooral na een lange dag uitwaaien op het strand of een frisse schaatstocht. Ik zou het op prijs stellen als we eventueel op facebook hier nog even over kunnen napraten, u kunt me vinden als Duuk Verhoeff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *