Sandra’s broodsoep

Sandra’s broodsoep
Geschikt voor 5 personen

sandraas broodsoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smaakmakers: peper, 1 teen knoflook (of knoflookpoeder), 4 groentebouillonblokjes

Ingrediënten
10 a 12 sneetjes oud brood € 0,50
2,5 liter water
1 blik tomatenblokjes € 0,45
2 grote uien € 0,20
2 grote wortels € 0,30
1 kleine prei € 0,20
5 eieren € 0,75
Totaal: € 2,40

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Fruit de ui in een beetje boter en pers de knoflook boven de pan uit (voeg anders wat knoflookpoeder toe).

Snijd de wortel in plakjes en halveer deze. Snijd de prei in ringetjes. Voeg de wortel en prei toe aan de ui en knoflook. Roer even door en voeg dan het water, de bouillon blokjes en de tomatenblokjes toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Kluts de eieren met wat zout en peper. Bak er 2 grote omeletten van. Snijdt de omeletten in drieën en daarna in reepjes. Snijd het brood in blokjes.

Voeg de ei reepjes en het brood toe aan de soep en schep op. Het brood zuigt zich vol met de soep. Je kan ook broodstukjes in een diep bord leggen en de soep er bovenop scheppen.

Sandra over haar recept: Dit is een makkelijk recept om oud brood mee op te maken. Zorg ervoor dat je brood goed gedroogd is, zodat het de soep goed kan opnemen. Als je geen oud brood hebt, kun je het brood bv. een halve dag op een bord leggen om te drogen. Broodsoep kan als je voldoende groenten toevoegt makkelijk als complete maaltijd gegeten worden. Je kan in principe alle groente toevoegen die je wilt (bonen, bloemkoolroosjes, verse tomaten etc). Dus ook groenteresten opmaken is met dit recept makkelijk.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *