Sandra’s bruine bonenschotel

Sandra’s bruine bonenschotel
Geschikt voor 6 personen

Smaakmakers: gehaktkruiden, chilipoeder, knoflookpoeder, zout, nootmuskaat

Tip: dit gerecht biedt alle kansen aan uw restjes groenten!
Tip: paneermeel kunt u zelf maken van 2 beschuitjes of oud droog brood.
Tip: ‘snufje’ is een aanduiding voor een hoeveelheid die tussen duim en wijsvinger past
Tip: koop vlees in de aanbieding of bij de Turkse/Marokkaanse slager voor een goede prijs

Ingrediënten 

1 blik bruine bonen
500 gram aardappelen
600 gram gehakt
3 grote uien
1 grote paprika
1 blikje tomatenpuree
100 ml melk
handje paneermeel

Bereidingswijze:

Laat het blik bruine bonen in een vergiet uitlekken. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook deze met een snufje zout gaar.

Rul intussen de gehakt in de pan met wat boter en gehaktkruiden bruin. Voeg de ui en paprika toe en roerbak deze tot ze gaar zijn. Voeg dan de bruine bonen, de tomatenpuree en een klein beetje kraanwater toe en laat deze warm worden. Breng op smaak met chilipoeder en knoflook.

Giet de aardappelen af en maak een puree met de melk, (eventueel een klontje boter) en nootmuskaat. Schep de gehaktmix op de bodem van de ovenschaal.  Verdeel de aardappel puree over de gehaktmix. Bestrooi met wat paneermeel en verdeel er een paar klontjes boter op. Bak de schotel ongeveer 20 minuten in de oven tot de paneermeel een mooi korstje vormt.

Sandra over haar gerecht: serveer de schotel eventueel met een lekkere frisse salade

5 gedachten over “Sandra’s bruine bonenschotel

  1. Ik vind dit niet echt een recept voor een groot gezin.
    Ik heb dit recept moeten verdriedubbelen om iedereen hier een volle maag te bezorgen en dan is het ook meteen niet meer goedkoop. (gezin met 4 grote jongens)

    • Ha Anouk, dus je hebt echt 1,2 kilo bruine bonen, 1,5 kilo aardappelen en 1,8 kilo gehakt gebruikt voor 6 personen? Dat is dus gemiddeld 200 gram bruine bonen + 250 gram aardappelen + 300 gram gehakt per persoon. Wij hebben geen enkel recept dat van dit soort forse hoeveelheden per persoon uitgaan. Maar, als dit soort aantallen er bij jullie doorheen gaan, dan heb je in elk geval wel het voordeel dat je groot kunt inkopen. Dat dan weer wel… Succes! groetjes, Merlien

      • oh ja dat is wel heel erg veel ja, ik zal daar wel rekening mee houden als ik het gaat maken, hihi wij zijn maar met zijn twee

  2. Vervang de aardappels door rijst, voeg er een blikje mais, ananas en hete sambal aan toe en je hebt een heerlijke Hollandse Chili con Carne !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *