Sandra’s chili con carne ovenschotel

Sandra’s chili con carne ovenschotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: Chili poeder, paprika poeder, knoflookpoeder en bouillonpoeder (of een zakje mix voor chili con carne), gehaktkruiden

Tip 1: 200 gr geraspte kaas kost bij diverse supermarkten circa € 1,29
Tip 2: 850 gr capucijners (Euroshopper) kost circa € 0,85
Tip 3: capucijners zijn peulvruchten en goede vervangers voor bijvoorbeeld aardappelen, rijst, en andere koolhydraatrijke producten

Ingrediënten en kosten: 

400 gram gehakt € 2,00
400 gram (zakje) Italiaanse roerbakgroente € 1,29
400 gram aardappelen € 0,40
425 gr kapucijners € 0,43
2 blikjes tomatenpuree € 0,12
50 gram geraspte kaas € 0,32
100 ml kraanwater
totaal: € 4,56

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. De aardappelen schillen en in blokjes snijden. De aardappelblokjes 2 minuten koken en in een vergiet laten uitlekken. De kapucijners in een vergiet laten uitlekken.

De gehakt in een pan rul bakken met wat gehakt kruiden. De Italiaanse groenten toevoegen en even mee bakken. De tomatenpuree aanlengen met het water. De kruiden en een beetje bouillonpoeder toevoegen. (Als u een zakje mix voor chili con carne gebruikt kan dit ook in plaats van de genoemde kruiden gebruikt worden.)

Sandra over haar gerecht: Vanaf deze stap in de bereiding gebruik ik zelf 2 ronde ovenschalen. De gehakt en groentemix verdeel ik over de bodem van beide schalen. Daarna volgen de capucijners, de aardappelblokjes, de tomatenpureemix (die schep ik met een soeplepel over beide schotels), en als laatste de geraspte kaas. Ongeveer 30 minuten bakken in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *