Sandra’s chili con carne ovenschotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: Chili poeder, paprika poeder, knoflookpoeder en bouillonpoeder (of een zakje mix voor chili con carne), gehaktkruiden
Tip: kapucijners zijn peulvruchten en goede vervangers voor bijvoorbeeld aardappelen, rijst, en andere koolhydraatrijke producten
Ingrediënten
400 gram gehakt
400 gram (zakje) Italiaanse roerbakgroente
400 gram aardappelen
425 gr kapucijners
2 blikjes tomatenpuree
50 gram geraspte kaas
100 ml kraanwater
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. De aardappelen schillen en in blokjes snijden. De aardappelblokjes 2 minuten koken en in een vergiet laten uitlekken. De kapucijners in een vergiet laten uitlekken.
De gehakt in een pan rul bakken met wat gehakt kruiden. De Italiaanse groenten toevoegen en even mee bakken. De tomatenpuree aanlengen met het water. De kruiden en een beetje bouillonpoeder toevoegen. (Als u een zakje mix voor chili con carne gebruikt kan dit ook in plaats van de genoemde kruiden gebruikt worden.)
Sandra over haar gerecht: Vanaf deze stap in de bereiding gebruik ik zelf 2 ronde ovenschalen. De gehakt en groentemix verdeel ik over de bodem van beide schalen. Daarna volgen de kapucijners, de aardappelblokjes, de tomatenpureemix (die schep ik met een soeplepel over beide schotels), en als laatste de geraspte kaas. Ongeveer 30 minuten bakken in de oven.