Sandra’s erwtensoep

Sandra’s erwtensoep
Geschikt voor 6 personen

sandraas erwtensoep

Smaakmakers: 3-4 bouillonblokjes

Tip 1: de juiste hoeveelheid soep is voor een maaltijdsoep 500 ml, als tussendoortje of voorgerecht 200 ml per persoon
Tip 2: de rookworst en spekreepjes bevatten zout. Extra zout, naast de bouillonblokjes is dus niet nodig.
Tip 3: koop prei in de aanbieding of bij Lidl. Was de prei, snijd het en vries het in. Gebruik hiervoor een diepvries zakje. (Verwerk de prei rechtstreeks vanuit de diepvries. U hoeft het niet eerst te laten ontdooien.)

Ingrediënten 

2-3 liter kraanwater
500 gram spliterwten
500 gram aardappelen
2 grote stronken prei
2 grote winter penen
300 gram spekreepjes
1 rookworst 225 gram

Bereiding: 

Spoel de spliterwten goed af onder de kraan. Voor weken is niet nodig. Breng 2-3 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes en erwten toe. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de aardappelen aan de bouillon toe. Bak de spekjes zonder boter knapperig in een pan en voeg deze aan de bouillon toe. Laat de bouillon 1 uur en drie kwartier zachtjes doorkoken.

Snijd de prei in ringen. Schrap de peen schoon en snijd in kwarten. De aardappelen zijn intussen fijn gekookt en de spliterwten beginnen uit elkaar te vallen. Als de aardappelen nog niet fijn gekookt zijn kunt u deze uit de pan scheppen en even fijn zeven of prakken en weer toevoegen in de pan. Voeg de groente aan de bouillon toe en laat 20 nog eens minuutjes zachtjes koken. De soep moet nu redelijk dik zijn en de erwten zo goed als allemaal uit elkaar gevallen zijn.

Snijd de rookworst in pakjes en de plakjes nog eens doormidden. Voeg deze aan de soep toe en laat nog even 10 minuutjes koken.

Sandra over haar gerecht: de soep kan worden geserveerd met roggebrood en spek of kaas. Ook lekker is het om pannenkoeken als toetje te eten. Ik neem altijd spliterwten van het merk Farmer. De erwten van Hak vallen wat minder goed uit elkaar.

Eén gedachte over “Sandra’s erwtensoep

  1. Super receptje, dank je wel.
    Daar is het echt weer voor,dus zo maar even naar de winkel toe.

    Als tip, je kan er tijdens het bereiden ook nog een laulierblad door doen als je die hebt liggen.Wel er weer uit vissen als je opschept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *