Sandra’s Griekse witte bonensoep

Sandra’s Griekse witte bonensoep
Geschikt voor 2 volwassenen

sandras griekse witte bonensoep

Smaakmakers: knoflook, 1-2 groentebouillonblokjes

Ingrediënten

1 ui
1 blikje tomatenpuree
250 gr witte bonen
2 wortels
3 kleine tomaten
1,5 liter kraanwater

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Maak de wortels schoon en snijd in schijfjes. Was en snijd de tomaten in blokjes. Bij verse knoflook een teentje fijn hakken, anders wat poeder toevoegen. Pak een grote pot of ruime pan. De ui, wortel en knoflook hierin op matig vuur bakken in wat olie tot de ui glazig ziet. Voeg de tomatenpuree toe. Roer goed door. Voeg het kraanwater, de bouillonblokjes, de tomaat en witte bonen toe. Laat nog even goed doorkoken gedurende 5-8 minuten.

Sandra over haar gerecht: een beetje rozemarijn smaakt ook goed bij deze soep. Wij eten dit graag met een stuk brood. Met de rest van de bonen kun je een heerlijke bonensalade maken.

6 gedachten over “Sandra’s Griekse witte bonensoep

    • Ha Marlies, bouillonblokjes staan altijd bij de ‘smaakmakers’. Zo ook bij dit recept. Kijk maar onder de foto. Eet smakelijk alvast! groetjes, Merlien

  1. Kan het zo zijn dat dat er een foutje is gemaakt? Euroshopper was een merk van AH; nu Basic en niet van de Jumbo. Volgens mij hebben ze daar ook wel voordeelmerken – onderste plank – als ik me niet vergis het merk Koolen, dus het bedrag zal vast wel ongeveer het zelfde zijn.

    • Dat was inderdaad het merk van de AH. AH basic is na het plaatsen van het recept pas op de schappen komen liggen. De prijs is nu volgens mij ook verhoogd naar 64 cent. Bij de Jumbo en Supercoop hebben ze in ieder geval nog wel 500 gram macaroni voor 29 cent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *