Sandra’s kliekjespizza tip

Sandra’s kliekjespizza tip
Geschikt voor 4 personen
bijstandsgerechten_sandraas kliekjespizza

Smaakmakers: Italiaanse kruiden bouillonpoeder

Ingrediënten en kosten:

1 ei  € 0,15
250 gram kwark € 0,30
8 eetlepels olie (zonnebloem of olijf)
4 eetlepels melk
500 gram bloem € 0,17
Zakje bakpoeder  € 0,05
100 gram geraspte kaas € 0,55.
1 pak gezeefde tomaten van 500 gram € 0,28
Subtotaal: € 1,50

Tot hier heb je 4 grote ronde of 2 bakplaat pizza’s Margherita met groenteresten zoals tomaat, paprika, ui, champignons etc. Eventueel plakjes salami, ham of tonijn. Je kan het zo duur maken als je zelf wil

Ons favoriete extra beleg:
100 gram Champignons € 0,50
200 gram hamblokjes € 1,19
1 paprika in blokjes € 0,25
2 grote uien in halve ringen € 0,20
Extra kosten: € 2,15   

Bereiding:

Het ei samen met de kwark, olie, melk en een snuf zout in een kom mengen. Eerst 400 gram bloem en het bakpoeder toevoegen en hier een deeg van kneden. Als het deeg nog aan je handen plakt langzaam nog wat bloem toevoegen, totdat het deeg te kneden is zonder plakkerige handen. Dit kan afhankelijk van de grootte van het ei meer of minder dan 500 gram zijn.   De helft van het deeg uitrollen tot een grote dunne plak. Deze op een bakvel of met bakpapier beklede bakplaat leggen. Het deeg dat je overhoudt bij het andere deeg voegen en even doorkneden. Dit deeg ook uitrollen en de 2e bakplaat mee beleggen. Je kan met het deeg ook 4  ronde bakvormen van ongeveer 30 cm doorsnee beleggen. Deel dan het deeg eerst in 4 stukken. Rol uit tot een dunne plak. Vet de bakvorm bodem lichtjes in en bekleed de bakvorm met het deeg.  De gezeefde tomaten mengen met Italiaanse kruiden en evt. wat bouillon poeder. Tomatensaus uitsmeren over de pizza bodems.   De pizza´s beleggen met groente en vlees naar keuze en als laatste bestrooien met geraspte kaas. Tip: Als je uien gebruikt deze als eerste op de saus leggen, omdat uien snel verbranden.   Daarna 15 tot 20 minuten afbakken in de oven op 190 graden tot de kaas een mooi kleurtje heeft.

Sandra over haar tip: Dit is altijd een leuk zaterdag gerecht  om lekker met de kinderen te maken. Iedereen kan zijn eigen pizza samenstellen. Ook op een kinderfeestje is dit een leuke afsluiter i.p.v.  patat. De kinderen kunnen dan bv ieder een eigen  ´kleine pizza´ maken. Zelf kaas raspen is goedkoper. Het laatst stukje kaas van een blok is altijd lastig te schaven, maar wel makkelijk te raspen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *