Sandra’s koolvisschotel

Sandra’s koolvisschotel
Geschikt voor 1 volwassene

sandraas visschotel

Smaakmakers: viskruiden

Tip 4: om ervoor te zorgen dat spekjes minder vet zijn, kunnen ze vóór bereiding in keukenpapier gerold worden. Leg in een magnetronbestendige schaal met deksel en bak 1 minuut op vol vermogen. Het vet wat vrij komt wordt geabsorbeerd door het keukenpapier. Zo gaan de spekjes magerder de pan in. Ook kan de spek uitgebakken worden (zonder boter/olie) waarbij het vrijkomende vet wat als overtollig beschouwd wordt simpelweg weg geschept kan worden.

Ingrediënten 

200 gram aardappelen
50 gram spekreepjes
1 ui
100 gram koolvis filet diepvries
200 gram doperwtjes/worteltjes/maïs uit diepvries
100 ml melk
10 gram bloem
30 gram geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de vis en strooi er viskruiden op. Aardappelen schillen en in schijfjes snijden. De schijfjes 2 minuten koken met een beetje zout. In een vergiet laten uitlekken. De ui pellen en in stukjes snijden. De spekjes knapperig uitbakken en de uitjes daarna mee fruiten.

In een pan een roux maken door boter (circa 10 gr) te smelten. De bloem toevoegen en met de boter tot een bal rollen in de pan. De melk in een keer toevoegen en met een garde blijven roeren tot de boter/bloem bal opgelost is en de saus dik begint te worden. 1/3 van de kaas in de saus oplossen. Daarna de ui en spekjes toevoegen met een beetje van het vet uit de pan voor een lekker zoutig smaakje.

De koolvisfilet in een ovenschaal leggen. De doperwtjes, worteltjes en maïs hier boven op leggen en de aardappelschijfjes dakpansgewijs hierop leggen. De saus over de aardappelschijfjes gieten. De rest van de geraspte kaas erover strooien. Ongeveer 25 minuten in de oven gaar laten worden.

Eén gedachte over “Sandra’s koolvisschotel

  1. Aardappelen waren niet gaar. Langer koken en de groente zou ik in elk geval blancheren. Wortel nog erg hard. En langer in de oven. De saus is erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *