Sandra’s koude macaronisalade

Sandra’s koude macaronisalade
Geschikt voor 1 persoon

sandraas koude macaronisalade

Smaakmakers: Slasaus met Italiaanse kruiden of Honingmosterd saus

Tip: honingmosterd saus kunt u ook zelf maken met 3 eetlepels mayonaise, 1,5 eetlepel honing en 1 eetlepel grove mosterd.
Tip: slasaus maakt u gemakkelijk zelf met een scheutje mayonaise, een beetje peper/zout en wat van het vocht waar augurken in zitten

 Ingrediënten

110 gram Fussili
10 cherrytomaatjes
50 gram feta kaas
50 gram cervelaatworst
1/2 komkommer (circa 200 gr)

Bereiding:

Kook de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg een beetje boter of olie toe om plakken te voorkomen. Laat de fusilli afkoelen.

In de tussentijd, was de cherrytomaatjes en snijd ze in kwartjes. Snijd de fetakaas en cervelaatworst in stukjes. Was de komkommer, halveer het en snijd het in plakjes. (Als je overgebleven blaadjes sla gebruikt deze in stukjes scheuren.)

Doe de fusilli, tomaatjes, komkommer, sla, feta en worst in een grote schaal. Een scheutje honingmosterd saus of slasaus erover doen en daarna door elkaar mengen.

Sandra over haar gerecht: als je het lekker vindt kun je ook wat rucola, of wat overgebleven blaadjes sla aan dit gerecht toevoegen. Een zakje rucola is niet zo duur bij de Lidl. Er zit overigens al voldoende groente in het basisgerecht 🙂

4 gedachten over “Sandra’s koude macaronisalade

  1. Hallo Jolien,

    Ik haal ze meestal op de markt, of bij de turkse winkel als het weer tomatenseizoen is. De lidl heeft ook vaak doorzichtige bakjes met cherry tomaatjes. Daar zitten er vaak een stuk of 15 tot 20 in. Die kosten nu rond de 80 tot 90 cent geloof ik.

    Groeten
    Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *