Sandra’s linzensoep
Geschikt voor 5 personen
Smaakmakers: 2 teentjes knoflook, 3 bouillonblokjes, 2 laurierblaadjes
Tip: linzen vallen in dezelfde categorie als aardappelen, brood en rijst.
Tip: Linzen zijn rijk aan bijvoorbeeld vitamine B11, ofwel foliumzuur. Een stof die belangrijk werk doet voor je zenuwstelsel, immuunsysteem en rode bloedcellen.
Let op: 4 uur voorbereidingstijd i.v.m. het weken van de linzen!
Ingrediënten
350 gram gedroogde groene of bruine linzen
400 gram (4 grote) ui
2 eetl. olijfolie
1 blik tomatenblokjes
300 gram winterpeen
1 bosje peterselie
2 liter water
1 Turks brood
Bereiding:
Doe de linzen in een kom met koud water en laat 4 uren weken. Verwijder de slechte linzen die boven komen drijven.
Pel en snipper de uien. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Schrap de wortels schoon. Snijd ze in plakjes en dan in kwarten. Was het bosje peterselie en hak het fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de uien 5 minuten tot ze glazig zien. Voeg de knoflook, wortels, laurier, peterselie en de tomatenblokjes toe. Giet de geweekte linzen af en voeg ze toe. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat de soep 35 – 40 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen zacht zijn.
Sandra over haar gerecht: serveer de soep in een grote kom. Je kan er voor kiezen om de soep te pureren of zo uit de pan te serveren. Samen met een stuk Turks brood is dit een complete goed vullende maaltijdsoep.
Hoi ik heb deze recept gemaakt ! En wat een heerlijk soep en goede combi met Turks brood! Hij is heerlijk! Dank je wel voor het delen!
Groetjes ,Maribel