Sandra’s maaltijd tosti’s
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: shoarmakruiden
Tip: heeft u geen tosti apparaat, dan kunt u de dubbele boterhammen ook aan beide zijden in een ruime koekenpan zonder boter bakken.
Ingrediënten
500 gr gehakt
1 ui
1/2 brood (12 sneetjes)
1 krop sla
1 komkommer
2 tomaten
Bereiding:
Kruid het gehakt met shoarmakruiden naar smaak. Pel en snipper de ui heel fijn. Bak ze glazig in 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Beleg 6 sneetjes brood met gehakt. Bedek alle boterhammen met de overige sneetjes. Bak de tosti’s in een tosti apparaat.
Was en snijd de sla, komkommer en tomaat en meng tot een frisse salade.
Sandra over haar gerecht: In plaats van shoarmakruiden kun je ook prima alleen zout en peper gebruiken. Wij gebruiken bij voorkeur oud brood voor dit gerecht. Je kunt er ook lekker wat geraspte kaas op doen als je dat toevallig in huis hebt. Een klein beetje curry erbij is ook erg lekker.
Omdat wij woensdag pas weer geld hebben moet ik aankomende 2 dagen even heel zuinig zijn.
Dit recept is top…ik heb nog afbakbroodjes en knoflooksaus.
Dus wat ik doe is het gehakt bakken met de shoarmakruiden,daar de afbakbroodjes mee vullen en dan nog even in de oven.
Sla en tomaat er apart bij….bedankt voor dit recept…vanavond toch lekker eten.
Ha Sissefris, wat fijn dat je ermee geholpen bent. Enne, lekker hè! groetjes van Merlien Welzijn
Je kunt er zo ook een vlam tosti van maken. bij het gehakt heel veel sambal. ik zelf doe dat wel is.
Wat bij mijn zoon een favoriet is is de
HotDog Tosti…
sneedje brood met mosterd besmeren, knakworstjes in de lengte doorsnijden en op de mosterd leggen, daaroverheen een plak kaas (cheaddar) en daarop ketchup of curry en daarop het andere sneedje brood. jummie.
de Italiaanse tosti is ook lekker..
sneedje brood beleggen met plakjes tomaat, blaadjes basilicum en mozzarella en dan het andere sneedje brood.