Sandra’s ovenvisschotel met ham en groenten

Sandra’s visschotel met ham en groenten
Geschikt voor 1 volwassene

Smaakmakers: (viskruiden), zout

Tip: in een pak koolvis zitten 4 stukken van circa 100 gram per stuk. Sandra heeft 4 eenpersoonsrecepten beschikbaar gesteld zodat u de vis telkens op een andere manier kunt bereiden. Want, verandering van spijs doet nu eenmaal eten!
Tip: Als u de mogelijkheid heeft om aardappelen op een koele, donkere, vochtvrije plek te bewaren, niet in de buurt van uien en bij voorkeur in een houten kistje, dan loont het de moeite om een grotere voorraad in te slaan. Want, onder geschetste condities zijn aardappelen zeker 3 maanden houdbaar. Snijd uitlopers zo snel mogelijk weg. Aardappelen staan volgens het Voedingscentrum in de top 10 van meest verspilde producten. Koop ze dus in de hoeveelheid die u nodig heeft, of bewaar ze op aangegeven wijze.
Tip: Graag wijzen wij u ook op onze kaastip

Ingrediënten

200 gram aardappelen
50 gram ham blokjes
100 gram koolvis filet diepvries
200 gram bloemkool, broccoli en wortelmix uit diepvries
100 ml melk
10 gram bloem
30 gram geraspte kaas

Bereiding:

Ontdooi de vis en strooi er eventueel wat viskruiden op. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Kook de schijfjes gedurende 2 minuten met een snufje zout. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak een roux in een pan door 10 gram boter te smelten. Voeg de bloem eraan toe en rol tot een bal in de pan. Voeg de melk in één keer toe. Blijf met een garde roeren tot de boter/bloem bal opgelost is en de saus dik begint te worden. Los 1/3e van de kaas in de saus op. Voeg daarna de ham blokjes toe.

Leg de koolvisfilet in een ovenschaal. Doe hier bovenop de bloemkool, broccoli en wortelmix. Tot slot, dakpansgewijs de aardappelschijfjes hierop leggen. Schenk de saus over het geheel en strooi de overige 2/3e van de kaas eroverheen. Bak de schotel gaar in circa 25 minuten.

Eén gedachte over “Sandra’s ovenvisschotel met ham en groenten

  1. klinkt heerlijk maar je oven voor verwarmen is niet meer van deze bezuinigingstijd. Ik doe dat al jaren niet meer omdat het zonde van mijn geld is. Schijnbaar word dit op verpakkingen aangegeven om op die manier de baktijd aan te kunnen geven maar de ene oven is de andere niet. Daarnaast verlies je weer een hoop van de warmte als je de oven open doet om je schaal er in te zetten. Ik bak al jaren cake ovenschotels kip enz enz en merk geen verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *