Sandra’s rode kool ovenschotel

Sandra’s rode kool ovenschotel
Geschikt voor 6 personen

Smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat

Tip 1: kijk voor een leidraad voor aanbevolen hoeveelheden per maaltijd op de website van bijvoorbeeld het Voedingscentrum. Houdt u er rekening mee dat u meer nodig heeft als u meer verbrandt en minder als u minder actief leeft. Bij twijfel raadpleegt u uw huisarts of diëtist
Tip 2: 150 gr paneermeel kost circa € 0,39 bij diverse supermarkten

Ingrediënten en kosten:

900 gram diepvries rode kool met appeltjes AH € 0,90
600 gram gehakt € 3,00
2 uien € 0,30
1 kilo aardappelen € 1,00
0,4 l melk € 0,25
een handje paneermeel
Totaal: € 5,45

Bereiding:

Laat de rode kool ontdooien. Schil de aardappelen en kook deze in water met wat zout gaar. Maak aardappelpuree met wat boter en melk en nootmuskaat.

Pel en snipper de ui. Rul het gehakt in de pan met wat zout en peper.  Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

Schep de ontdooide rode kool onder in een ovenschaal. Schep het gehakt op de rode kool. Bedek het gehakt met de aardappelpuree. Strooi er paneermeel overheen en leg hier kleine stukjes boter op.

Bak de schotel ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden tot de paneermeel een mooi korstje vormt.

14 reacties op “Sandra’s rode kool ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *