Sandra’s rode kool ovenschotel
Geschikt voor 6 personen
Smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat
Tip: kijk voor een leidraad voor aanbevolen hoeveelheden per maaltijd op de website van bijvoorbeeld het Voedingscentrum. Houdt u er rekening mee dat u meer nodig heeft als u meer verbrandt en minder als u minder actief leeft. Bij twijfel raadpleegt u uw huisarts of diëtist
Ingrediënten
900 gram diepvries rode kool met appeltjes
600 gram gehakt
2 uien
1 kilo aardappelen
0,4 l melk
een handje paneermeel
Bereiding:
Laat de rode kool ontdooien. Schil de aardappelen en kook deze in water met wat zout gaar. Maak aardappelpuree met wat boter en melk en nootmuskaat.
Pel en snipper de ui. Rul het gehakt in de pan met wat zout en peper. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
Schep de ontdooide rode kool onder in een ovenschaal. Schep het gehakt op de rode kool. Bedek het gehakt met de aardappelpuree. Strooi er paneermeel overheen en leg hier kleine stukjes boter op.
Bak de schotel ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden tot de paneermeel een mooi korstje vormt.
Vandaag gegeten. Verander het maar in een 4 persoons gerecht want ik en 2 andere hebben ons er amper aan rond gegeten
Er zit bijna 3 kilo in dit gerecht. Gezien een gemiddelde volwassene 500g eet voor het avondeten zijn jullie simpelweg grote eters
Heerlijk gerecht, vandaag gemaakt en erg goed bevallen. Bedankt!