Sandra’s spaghetti à la bloeb

Sandra’s spaghetti à la bloeb
Geschikt voor 1 volwassene

sandra spaghetti a la bloeb
Tip: geblancheerde champignons zijn circa 3 maanden houdbaar in de vriezer (voor invriezen laten afkoelen en goed uit laten lekken)
Tip: om ervoor te zorgen dat spekjes minder vet zijn, kunnen ze vóór bereiding in keukenpapier gerold worden. Leg in een magnetronbestendige schaal met deksel en bak 1 minuut op vol vermogen. Het vet wat vrij komt wordt geabsorbeerd door het keukenpapier. Zo gaan de spekjes magerder de pan in. Ook kan de spek uitgebakken worden (zonder boter/olie) waarbij het vrijkomende vet wat als overtollig beschouwd wordt simpelweg weg geschept kan worden.

Ingrediënten 

120 gram spaghetti
100 gram champignons
100 gram spekjes
200 gram spinazie a la crème diepvries

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Warm de spinazie in een aparte pan op. In de tussentijd de spekjes knapperig uitbakken en de champignons aan de spekjes en het spekvet toevoegen. De spaghetti afgieten en mixen met het grootste deel van de spinazie en een klein deel van de spekjes en champignons. De spaghetti op een bord leggen en het laatste deel spinazie er boven op scheppen en daarop de laatste spekblokjes en champignons.

Sandra over haar gerecht: het spekvet wordt grotendeels opgenomen door de champignons, waardoor deze een heerlijke smaak krijgen. Bij opdienen eventueel garneren met een plukje geraspte kaas.

5 gedachten over “Sandra’s spaghetti à la bloeb

  1. Pingback: Sandra’s spaghetti à la bloeb » The Devil Wears Wibra

    • Hallo Wendy. Het kan prima met gewone diepvriesspinazie. De a la creme zorgt ervoor dat het wat smeuig wordt. Dat kan ook prima met wat kruidenkaas of met wat room of melk.

  2. Ik maak het zelf met een bakje kruidenroomkaas (60cent bij lidl) er door heen en zonder champignons maar met een gesnipperde uit. Een iets duurdere variant is in plaats van spekjes zalm. Ook erg lekker!

  3. Ik maak dit zelf al jaren maar dan met fusilli ipv spaghetti en zonder champignons. Ik doe wel altijd een bouillon blokje in het het kookwater voor de smaak. Kinderen vinden het echt heerlijk. Ik ga dit echt eens proberen met de champignons. Bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *