Sandra’s spaghetti frittata

Sandra’s spaghetti frittata
Geschikt voor 5 personen

sandraas spaghetti frittata

Smaakmakers: slasaus, peper en zout (of bouillonpoeder)

Ingrediënten

500 gram spaghetti
500 gram doperwten diepvries
10 eieren
100 gram geraspte kaas
200 ml (lang houdbare) melk
1 krop (circa 360 gram) ijsberg sla

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het af en spoel na met koud water af. Roer een beetje olie door de spaghetti om aan elkaar plakken te voorkomen. Laat de spaghetti afkoelen.

Klop de eieren met de melk los in een grote kom. Voeg de geraspte kaas en doperwten toe.  Breng op smaak met veel peper en wat zout (of bouillonpoeder.) Smelt wat boter in 2 grote pannen en verdeel de spaghetti over de bodem hiervan. Schenk de eieren over de spaghetti en druk de spaghetti goed aan zodat alles goed bedekt is met ei.

Warm de frittata ongeveer 5 tot 10 minuten op een matig vuur tot de onderkant mooi bruin is. Gebruik een bord of deksel om de frittata om te draaien. Bak de andere kant ook in ongeveer 5 tot 10 minuten mooi bruin.

Snijd de ijsbergsla in reepjes en bereid verder met slasaus. Snijd de frittata in punten en serveer met de sla.

Sandra over haar gerecht: het recept is heel goed deelbaar, zodat je dit gerecht ook voor 1, 2 of 4 personen kunt maken. Frittata kun je maken met alle soorten spaghetti en macaroni. Ook spaghetti die je over hebt van de vorige dag kun je met een eimengsel opbakken. Je kunt aan de fittata ook ham toevoegen en allerlei groenten. Het is een prima gerecht om restjes op te maken. Frittata kun je zowel koud als warm eten. Daarom is dit gerecht ook lekker als lunch of om mee te nemen naar een picknick. In kleine driehoekjes met een prikkertje erin is het een heerlijk hapje voor een feestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *