Sandra’s spaghetti met spinaziesaus

Sandra’s spaghetti met spinaziesaus
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: zout

Tip: koop bladspinazie uit het vriesvak. Net zo lekker en vers, maar het scheelt in de portemonnee. Warm spinazie liever niet 2 maal op.

Ingrediënten en kosten:

400 gr (deelblokjes) spinazie à la crème € 1,00
1 zakje (250 gr Euroshopper) spekjes € 0,83
1/3 bakje (Euroshopper) kruidenboter € 0,25
500 gram spaghetti € 0,35
totaal: € 2,43

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de spekjes op hoog vuur onder voortdurend omscheppen. Voeg de spinazie en kruidenboter toe en laat op matig vuur volledig doorwarmen.

Sandra over haar gerecht: Binnen 15 minuten schep je lekker wat spaghetti op je bord, wat spekjes erover, twee tot drie scheppen spinaziesaus erover en klaar is de maaltijd. Snel, gezond en goedkoop. Let op: vind je de spinazie saus te kruidig? Laat de kruidenboter dan weg.

7 gedachten over “Sandra’s spaghetti met spinaziesaus

 1. Wij hebben deze maaltijd vandaag geprobeerd en het was heerlijk. Wij hadden voor 3 personen wel meer. We hadden 2 pakken spinazie en dan 1/2 bakje kruidenboter. Maar wel minder spaghetti (200 gram ongekookt). Echte aanrader dit recept . Jummie ?

  • Ha Violeta, fijn dat je de moeite neemt om dat even te laten weten. Dat zal Sandra leuk vinden! groetjes van Merlien

 2. deze kan ook penne en 1 ui groente boljonblokje roomkaas aldi 65 cent en 2 zakjes spek ah en spinazi diepvries aldi en knoflook 2 teentjes ,mijn dochter van 7 vindt dit heerlijk

 3. Hoi meschien een leuke tip inplaats van de kruidenboter kan je er een uitje en een teentje of twee knoflook gesnippert doorheen doen.
  Deze bak je dan samen met de spekblokjes op .
  Zo doe ik het smaakt zeker ook niet verkeerd .

 4. Andere optie voor de kruidenboter kan zijn: Euro Shopper Verse roomkaas met kruiden (€0,66). Dat maakt het geheel wat romiger en smaakt wat minder zout 🙂 en gebruik ik zelf vaak ook voor pasta’s 🙂

   • Bedankt voor de tip! Daar hebben we wat aan! 🙂 groetjes van Merlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *