Sandra’s spinazieschotel met ei

Sandra’s spinazieschotel met ei
Geschikt voor 5 personen

sandraas spinazie met ei

Smaakmakers: 2 teentjes knoflook (of knoflookpoeder), 2 tl oregano (of Italiaanse kruiden), peper, zout

Tip: de juiste hoeveelheid groenten voor volwassenen (en pubers) is 200 gr per persoon. Dit gerecht bevat totaal 850 gr groenten. Genoeg voor bijvoorbeeld 2 volwassenen, 1 puber en 2 basisschool kinderen

Ingrediënten en kosten:

  • 500 gram Penne € 0,55
  • 400 gr (1 blik) tomatenblokjes € 0,35
  • 450 gram (diepvries) spinazie € 0,59
  • 2 uien € 0,20
  • 5 eieren € 0,70
  • 100 gram geraspte kaas € 0,60
    Totaal: € 2,99

Bereiding:

Laat de spinazie ontdooien. Pel en snipper de uien en als je verse knoflook gebruikt, pel ze en hak fijn. Verhit wat olie in een pan en bak de uien. Voeg na circa 5 minuten de knoflook toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de oregano/Italiaanse kruiden toe en vervolgens de tomatenblokjes en spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Laat op laag vuur nog circa 5 minuten zachtjes koken. Kook intussen de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de penne door de saus en doe het geheel in één grote of vijf één persoonsovenschalen. Maak 5 kuiltjes in de pasta en breek hierin de eieren. Zorg dat de dooiers heel blijven. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel, maar laat hierbij de dooiers vrij. Bak de ovenschotel 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het eiwit gestold is.

4 reacties op “Sandra’s spinazieschotel met ei

  1. Ik doe precies alles het zelfde alleen gebruik ik kook room en daar klop ik de eieren in, en dit giet ik over de spinazie penne schotel daar over doe ik de geraspte kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *