Sandra’s verse tortilla’s

Sandra’s verse tortilla’s
Geschikt voor 6 personen

Smaakmakers: peper, zout, kerriepoeder

Ingrediënten voor de wraps

350 g bloem  (waarvan 2 eetlepels om te bestuiven)
75 g zachte plantaardige margarine
1 ½ dl warm kraanwater
1 theelepel zout

Ingrediënten voor de vulling: 

600 gram kipfilet
400 gram kidneybonen
425 gram maïs
een stukje kaas van circa 100 gram

Bereiding wraps:

Meng de bloem en margarine met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Los het zout op in 1 1/2 dl warm kraanwater. Meng het water door het bloemmengsel. Kneed het tot een glad en stevig deeg. Als het deeg te droog is eventueel nog een scheutje water toevoegen, als het deeg te nat is wat bloem toevoegen. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en draai deze tot balletjes. De balletjes naast elkaar op een blad leggen, afdekken met plasticfolie en ca. 30 minuten laten rusten.

Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de balletjes één voor één uit tot dunne ronde lapjes met een doorsnede van ca. 18 cm. Verhit een droge koekenpan met dikke bodem en bak de deeglapjes één voor één ca. 30 – 45 seconden tot er bruine puntjes ontstaan. Als de tortilla’s opbollen zijn ze goed.

Bereiding vulling:

Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid met peper, zout en kerrie.  Laat de kidneybonen en maïs uitlekken in een vergiet. Bak de kipfilet in een pan met wat boter bruin. Voeg de kidneybonen en maïs toe en roerbak deze gaar. Breng op verder op smaak met kerrie.

Bereiding tortilla’s:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een grote ovenschaal in. Rasp de kaas. Leg de tortilla’s op een werkblad (aanrecht). Verdeel het kipmengsel in een lange streep over het midden van de tortilla’s. Vouw beide randen naar het midden, zet vast met een prikker en leg in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de tortilla’s. Bak de tortilla’s 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *