Sandra’s vispakketje

Sandra’s vispakketje
Geschikt voor 1 persoon

sandraas vispakketje

Smaakmakers: viskruiden

Tip: Het peen seizoen loopt van mei tot maart. Na kort blancheren (circa 3 minuten) is peen wel een half jaar houdbaar in de vriezer.
Tip: Het paprika seizoen is van mei tot oktober
Tip: als u 3x per week aardappelen eet (bijvoorbeeld) dan is het handig om losse aardappelen op de markt te kopen. Als u de mogelijkheid heeft om aardappelen op een koele, donkere, vochtvrije plek te bewaren, niet in de buurt van uien en bij voorkeur in een houten kistje, dan loont het de moeite om een grotere voorraad in te slaan. Want, onder geschetste condities zijn aardappelen zeker 3 maanden houdbaar. Snijd uitlopers zo snel mogelijk weg. Aardappelen staan volgens het Voedingscentrum in de top 10 van meest verspilde producten. Koop ze dus in de hoeveelheid die u nodig heeft, of bewaar ze op aangegeven wijze.

Ingrediënten 

100 gram diepvries koolvis filet
1 rode of groene paprika (circa 150 gr)
1 ui
200 gr aardappelen
50 gr (1-2 stuks) peen

Bereiding:

Ontdooi de vis. Wanneer de vis ontdooid is, verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd met schil in blokjes. Was de peen en snijd deze in dunne schijfjes. Pel de ui en snijd fijn. Was de paprika en snijd in blokjes.

Leg een groot stuk aluminiumfolie in een ovenschaal, zodanig dat het over de rand van de schaal hangt. Leg onderin de aardappelblokjes, daarna de ui, paprika en peen. Leg daar de vis op. Bestrooi de vis met viskruiden naar smaak. Besprenkel het geheel met een beetje olie en leg een klein klontje boter op het mengsel. Sluit het pakketje voorzichtig. Er mogen geen gaatjes in de folie ontstaan. Bak het pakketje gedurende circa 45 minuten

Sandra over haar gerecht: dit pakketje kan eigenlijk met alle soorten vis en groenten gemaakt worden, dus het is ook ideaal om restjes op te maken.

2 gedachten over “Sandra’s vispakketje

  1. hoi hoi Sandra,

    een goede tip is om bij de boer langs te gaan voor aardappelen en groeten, wij hebben een zak van 10 soms wel 12 kg aardappelen voor 4.50-5 euro

  2. Fantastisch recept! Het zou in geen enkel studentenkookboek mogen ontbreken! Ik maak het regelmatig voor gasten en het wordt altijd goed ontvangen.. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *